На «Крамаровських читаннях» обговорили стан ремонтної служби аграрних підприємств

23 лютого 2016 року

     17-18 лютого 2016 року на факультеті конструювання та дизайну пройшла ІIІ міжнародна науково-технічна конференція з нагоди 110-ї річниці від дня народження доктора технічних наук, професора, член-кореспондента ВАСГНІЛ, віце-президента УАСГН Володимира Крамарова «Крамаровські читання». Її організаторами виступили факультет конструювання та дизайну, кафедра надійності техніки, НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК. До роботи конференції також було залучено студентів та аспірантів, яки продемонстрували високий науковий рівень доповідей.

     Завідувач кафедри надійності техніки Анатолій Бойко визначив наукові засади формування надійності сільськогосподарської техніки та представив цікавий напрям наукових досліджень – про форми природного зношування поверхонь тертя як конструктивних напрямів у підвищенні довговічності деталей. Відповідальний координатор конференції, завідувач кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка Валерій Войтюк спинився на сучасній концепції ремонту сільськогосподарської техніки. А доценти кафедри надійності техніки А. Новицький і В. Мельник висвітлили науковий шлях Володимира Крамарова та роль його наукової школи у формуванні інженерного потенціалу аграрної сфери.

     У роботі конференції взяли участь колишні аспіранти професора Крамарова – доцент Валентин Малахов та старший викладач Омелян Гулай, які поділились спогадами про цю шановану в інженерній аграрній науці та ремонтному виробництві України людину.
     Валентин Малахов, який напередодні відсвяткував своє 85-річчя, був відзначений ректором університету Станіславом Ніколаєнком за значний вклад в розвиток інженерних факультетів, значну навчально-методичну роботу та виховання молоді. Ювіляру також вручили подяку від деканатів факультетів конструювання та дизайну і механіко-технологічного.

     Як відмітив секретар науково-технічної ради НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК Іван Роговський, до участі у роботі конференції, надіславши статті та доповіді, долучились науковці і науково-педагогічні працівники Польської академії наук, Празького університету наук про життя, Словацького університету наук про життя, Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства», Житомирського національного агроекологічного університету, Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка, Кіровоградського національного технічного університету, Уманського національного університету садівництва, Житомирського агротехнічного коледжу і Немішаєвського агротехнічного коледжу.

     На пленарному і секційних засіданнях обговорили широке коло питань, пов’язаних з сучасним станом розвитку ремонтної служби аграрних підприємств. Також учасники конференції запропонували зробити «Крамаровські читання» щорічними.

Олександр Банний,

асистент кафедри надійності техніки 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook