Ректорат розглянув господарчі питання та стан навчального процесу

22 лютого 2016 року

     22 лютого відбулося чергове засідання ректорату університету. У вступному слові ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив, що цей тиждень буде підсумковим за місяць і зимовий період в цілому. Червоною ниткою на всіх запланованих статутних заходах – засіданнях ректорату, вченої ради, конференції трудового колективу – поряд з питаннями якості навчального процесу, наукової діяльності буде і питання економного споживання енергоресурсів. Ситуація з вартістю комунальних послуг вкрай складна. Тому весь колектив університету та студенти мають активно долучатися до енергозбереження і заощадження води.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про завершення заслуховування звітів керівників відокремлених підрозділів на зборах трудових колективів. Всі вони схвалені, а також поставлені завдання на поточний 2016 рік. Про способи і шляхи поліпшення якості навчального процесу, перспективи розвитку буде йти мова на відповідному семінарі, який відбудеться завтра на базі Бобровицького економіки та менеджменту ім. О.Майнової. На розширеному засіданні ректорату буде заслухана інформація деканів факультетів і директорів ННІ щодо стану ліквідації академзаборгованості студентів і відвідуваність занять. На 25 лютого запланована зустріч активу студентського самоврядування з ректоратом, де будуть обговорюватися план будівельних робіт у гуртожитках на 2016 рік, стан спортивної і виховної роботи, а також підсумки зимової екзаменаційної сесії. 12 березня університет зустрічатиме майбутніх вступників і проведе для них День відкритих дверей.

     Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило представив проект реорганізації санаторію-профілакторію університету. Передбачається, що їдальня, яка зараз його обслуговує, буде передана до служби закладів харчування зі збереженням персоналу. Також вивчається питання перепрофілювання санаторію-профілакторію в медичний центр, який буде опікуватися здоров’ям як студентів, так і викладачів та працівників.

     Учений секретар Оксана Барановська ознайомила з проектами порядків денних засідань ректорату та вченої ради. На першому, окрім іншого, планується розглянути стан навчальної роботи на початку весняного семестру, практичну підготовку, проект положення про рейтинг науково-педагогічних працівників та створення науково-технічної ради при ботанічному саду, план роботи ректорату на березень. На конференції трудового колективу заслуховуватимуться звіти ректора про діяльність університету за 2015 рік (проект опублікований на офіційному сайті) та голови профкому щодо виконання умов колективного договору. Вчена рада університету розглядатиме звіти декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова про реалізацію програми «Голосіївська ініціатива – 2020» у 2015 році та проректорів Володимира Курила і Валерія Іщенка тощо.

    

     Керівники відділів кадрів Микола Михайліченко, планово-фінансового Наталія Дробот, навчального Оксана Зазимко, комплексної безпеки і охорони Василь Моісеєв, спеціального Валерій Бевз, юридичного Андрій Бова, науково-дослідної частини Володимир Отченашко, кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов, ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Віталій Коваленко доповіли про діяльність підрозділів та план роботи на поточний тиждень.

     Голова профкому студентів та аспірантів Олексій Муравський представив механізм запровадження в університеті іменних стипендій для студентів, які досягли високих показників у навчанні та дослідницькій роботі.

     Голова профкому співробітників Ростислав Тарасенко повідомив про завершення підготовки до конференції трудового колективу – обрано 250 делегатів, сформовані звіти та розроблені проекти рішень.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про результати наради з керівництвом служби закладів харчування і можливості залучення студентів на оплачувану практику в університетські їдальні і буфети. Також спільним для навчального відділу, деканатів та дирекцій є питанням завершення формування плану видань на 2016 рік, що дасть можливість організувати ефективну роботу редакційно-видавничого відділу.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про хід ремонтних робіт у гуртожитках. На завершальному етапі - запуск цеху з власного виробництва меблів.

    Перший проректор Ігор Ібатуллін повідомив про засідання рейтингової комісії, підготовку до весняно-польових робіт в навчально-дослідних господарствах.

    Підсумовуючи, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Сергію Кваші – розробити план підготовки до проведення Дня відкритих дверей та Дня університету, Валерію Іщенко – вести щотижневий моніторинг витрат на енергоносії і воду, Вадиму Ткачуку – провести нараду по економії коштів, Володимиру Отченашку – створити перелік видань, які входять до міжнародних наукометричних баз, Оксані Зазимко – провести соціологічне дослідження серед студентів.

   

     На засіданні також розглядалися і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook