Навчальний процес, бібліотека, книга – три невід’ємні складові університету

22 лютого 2016 року

Книга і бібліотека – ці два слова нерозривно пов`язані між собою, адже протягом всього життя ми постійно звертаємося до книги – до підручника, словника, енциклопедії чи просто до художнього видання, а отже і до бібліотеки.

Тож і не дивно, що з початком нового навчального семестру приміщення бібліотеки заповнені студентами, аспірантами, викладачами.

Так, зокрема, за перші півтора тижні навчання нашу книгозбірню відвідало 9306 користувачів, що користуються безкоштовним і відкритим доступом до Wi-Fi та періодичними виданнями у читальних залах, електронною бібліотекою, індексують наукові  праці згідно таблиць УДК, а 1355 користувачів прийшли до бібліотеки, щоб взяти книги для вивчення нових дисциплін, тож за цей період бібліотекарі видали їм 5774 примірники навчально-методичної літератури. Та й це – лише початок, адже навчальний процес тільки розпочався.

         Загалом, до послуг користувачів 7 читальних залів у різних навчальних корпусах (навч. к. № 1, 4, 6, 10, 11, 12), всього на 580 посадкових місць та багатогалузевий бібліотечний фонд з понад 1 млн. примірників документів. А за 2015 р. науковою бібліотекою було закуплено 1453 примірники сучасної навчально-методичної літератури, якою зараз користується студентство університету.

     

Однак бібліотечні працівники ще й навчають студентів як користуватись сучасними електронними ресурсами, як правильно здійснювати пошук необхідної інформації в електронному каталозі під час занять з інформаційної культури.

 

Так, зокрема, 19 лютого цього року відбулись такі заняття із студентами першого курсу факультету інформаційних технологій, що навчаються за спеціальністю економічна кібернетика в розрізі навчальної дисципліни «Соціальні комунікації», викладач Волошина Тетяна зуміла організувати першокурсників для проведення цих занять.

Кіщак Тетяна,
директор наукової бібліотеки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook