Початок другого навчального семестру за графіком – 8 лютого 2016 року

8 лютого 2016 року
На позачерговому засіданні ректорату та вченій раді університету розглянута ситуація, яка скалася навколо санітарно-епідеміологічного стану в м.Києві та Київській області. 
 Після проведених консультацій з провідними лікарями, з урахуванням досвіду інших вищих навчальних закладів столиці і ситуації безпосередньо в нашому університеті було прийнято рішення про початок другого навчального семестру за графіком – 8 лютого 2016 року.
 Окрім цього ректором Станіславом Ніколаєнком на виконання рекомендацій листів Міністерства освіти і науки України від 15.01.2016 року №1/9-18 «Щодо організації освітнього процесу у вищих навчальних закладах у разі зростання захворюваності на грип та ГРВІ», від 22.01.2016 року №1/9-37 «Щодо листа Київської міської державної адміністрації», а також звернення Головного управління держсанепідемслужби у м. Києві від 29.01.2016 року № 229 «Щодо погіршення епідемічної ситуації із захворюваності на грип та ГРВІ» підписаний наказ про невідкладні заходи щодо запобігання поширенню інфекційних захворювань під час освітнього процесу в НУБіП України. 
В університеті створений штаб оперативного реагування  з метою запобігання поширенню інфекційних захворювань під час організації освітнього процесу, який очолює проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. До його складу увійшли проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило, проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, начальник навчального відділу Оксана Зазимко, директор студентського містечка Сергій Стецюк, директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко, головний лікар санаторію-профілакторію Інеса Середа, директор центру закладів харчування Богдан Дубас, голова профспілкового комітету працівників Ростислав Тарасенко, голова первинної профспілкової організації студентів Олексій Муравський, голова Студентської організації Дар’я Кендус, начальник відділу комплексної безпеки та експлуатаційно-технічного забезпечення об’єктів охорони Василь Моісеєв. З метою здійснення постійного контролю за епідемічною ситуацією штаб щоденно проводитиме свої засідання і надаватиме рекомендації щодо необхідності корегування навчального процесу.  
Навчальний відділ, деканати і дирекції ННІ повинні щоденно інформувати штаб про кількість студентів, які відсутні з причини захворювання.  
Науково-педагогічні працівники всіх факультетів та ННІ у випадку виявлення під час проведення навчальних занять у студентів ознак захворювання повинні  терміново ізолювати таких  студентів із аудиторії та терміново інформувати деканат (ННІ). 
Окрім того директору студентського містечка Сергію Стецюку доручено 8 лютого 2016 року о 17:00 провести у читальних залах всіх гуртожитків збори заступників деканів (заступників директорів ННІ), голів студентських рад, старостів блоків (поверхів) з метою роз’яснення санітарно-епідеміологічної ситуації.
 Головний лікар санаторію-профілакторію Інеса Середа призначена відповідальною за надання невідкладної медичної допомоги в разі звернення студентів та співробітників університету. 
Також керівники структурних підрозділів, завідувачі гуртожитків і коменданти повинні посилити санітарно-гігієнічні вимоги при проведенні прибирання з використанням дезінфікуючих засобів.
 Про можливі зміни в графіку навчального процесу будемо повідомляти додатково.
 
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook