Розглянуто проекти навчальних планів на 2016-2017 н.р. факультету захисту рослин, біотехнологій та екології

25 січня 2016 року

     21 січня відбулася нарада проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші та керівників підрозділів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. На ній обговорювалися проекти навчальних планів і програм підготовки фахівців на 2016-2017 навчальний рік. Факультет представляли декан Микола Доля, його заступник Юлія Рибалко, завідувачі кафедр Ярослав Лікар, Мирослав Піковський, Володимир Чайка, Віталій Гайченко, Ольга Бойко, а також викладач Сергій Вигера

     Головна ціль зустрічі – спрямування всіх зусиль науково-педагогічних працівників на якісне і цікаве навчання майбутніх фахівців, зазначив Сергій Кваша. Для цього навчальні плани як бакалаврів, так і магістрів мають бути оптимізовані відповідно до умов сьогодення та задля конкурентоспроможності на ринку освітніх послуг. 

     Микола Доля доповів, що навчальні плани розроблено відповідно до вимог Закону України «Про вищу освіту», Постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 266 «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти» та з урахуванням пропозицій ради роботодавців і провідних вчених факультету. Він наголосив, що бакалаври 2016 року вступу за спеціальністю «Захист та карантин рослин» вивчатимуть 56 дисциплін, 18 з яких забезпечують кафедри, не підпорядковані факультету. Всі можливі оптимізації та укрупнення навчальних дисциплін було проведено за погодженням із завідувачами кафедр. 

     Юлія Рибалко ознайомила присутніх із навчальними планами підготовки бакалаврів і магістрів 2016 року вступу за спеціальністю «Екологія». За її словами, бакалаври вивчатимуть 53 дисципліни, 23 з яких забезпечуватимуть кафедри, не підпорядковані факультету. На кожному курсі виокремлено дисципліни, які є фундаментальними для майбутньої професійної діяльності еколога і становлять не менше 9 кредитів. Навчальний план зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» розроблявся за аналогічною схемою. Зокрема, йдеться про укрупнення дисциплін та покращення практичної складової у підготовці фахівців вищезазначених спеціальностей. 
     Ці зміни не стали критичними і повністю збереглася специфіка кожної кафедри і навчальних дисциплін у формуванні високопрофесійного конкурентоспроможного фахівця на сучасному ринку праці.

     Сергій Кваша та Лариса Кліх відзначили плідну роботу деканату факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, який врахував усі вимоги до організації освітнього процесу в НУБіП України.

     Не було суттєвих зауважень і до навчального плану магістрів. Проте начальник відділу магістерських програм Олена Колеснікова звернула увагу на виборі оптимальної кількості спеціалізацій на факультеті з урахуванням нових вимог законодавства у сфері освіти.

Юлія Рибалко,

заступник декана факультету захисту рослин,

біотехнологій та екології 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook