Cвітовий бестселер «Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним» – презентація книги

27 січня 2016 року

Наукова бібліотека запрошує усіх бажаючих ознайомитись із світовим бестселером «Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним».

Англійською мовою, ця книга вийшла з друку ще в 2010 році. І саме тоді чимало видавництв світу купили права на її випуск. В тому числі, і представники Російської Федерації, зрозуміли, що це – стратегічне видання. Саме тому до 2015 року цієї книги в цій країні не видавали. Ті, для кого вона була найбільш актуальною, про неї нічого не знали.

Після подій військової агресії 2014 р. книга  стала ще більш важливою. Її мета, як зазначає  директор видавництва «Дуліби», доктор історичних наук Марина Гримич, – бути доступною, щоб студенти, історики, спеціалісти і неспеціалісти змогли взяти її і ознайомитись із світовою історією.

 

Снайдер Т. Кровавые земли: Европа между Гитлером и Сталиным / Тимоти Снайдер ; [пер. с англ Л. Зурнаджи] – К. : Дуліби, 2015. – 584 с.

Що ж такого важливого є в цій книз?  А важливим і цінним в цьому виданні є інформація про те, як з 1933-го по 1945 рік у Східній Європі було знищено 14 мільйонів чоловік. Книга професора Єльського університету (США), блискучого історика та літератора Тімоті Снайдера, «Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним» присвячена трагічним сторінкам в історії Східної Європи. Український Голодомор, Голокост, сталінські масові екзекуції, штучно створений  голод для радянських військовополонених, післявоєнні етнічні чистки ... Дві тоталітарні системи здійснювали однакові злочини в один і той же час, в одних і тих же місцях, сприяючи один одному і підбурюючи один одного.

На назву цієї книги автора надихнули рядки з вірша Анни Ахматової «Не бувати тобі в живих», написаного в 1921 році після арешту її чоловіка Миколи Гумільова: «Любит, любит кровушку, русская земля». А сам текст «Кровавых земель», який виношувався протягом п'ятнадцяти років, написаний під впливом творів Василя Гроссмана, завдяки яким Т. Снайдер зміг зрозуміти, що нацистський і радянський терор був насамперед людською історією.

Книга Тімоті Снайдера отримала 9 премій і 7 разів була удостоєна другої премії чи почесних місць в різних номінаціях, була названа «книгою року» за результатами дванадцяти літературних списків; миттєво стала світовим бестселером, перевидавалася 29 разів на 26 мовах світу.

Російською мовою публікується вперше.

Слід зазначити, що україномовне видання цієї книги вийшло в друк у 2011 р., а російською – лише у 2015р.

Завантажити електронні копії цієї книги можна за посиланнями: українською мовою: http://chtyvo.org.ua/authors/Timothy_David_Snyder/Kryvavi_zemli_Yevropa_pomizh_Hitlerom_ta_Stalinym/
російською мовою: http://timothysnyderbloodlands.com/

Ознайомитись і з друкованим виданням можна в інформаційно-бібліографічному відділі наукової бібліотеки (навч. к. № 4, кімната  41).

Кіщак Тетяна,

 директор наукової бібліотеки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook