Музей шістдесятництва вкотре відкрив двері для студентів факультету ветеринарної медицини

29 грудня 2015 року

17 листопада 2015 року студенти 8 групи 1 курсу факультету ветеринарної медицини відвідали «Музей шістдесятництва», який розповідає про український національно-визвольний рух 60-80 років ХХ століття.

У Музеї студенти ознайомилися з діяльністю членів Київського і Львівського Клубів творчої молоді, дізналися про діяльність Молодіжної робітничої студії «Брама», літературного гуртка у Вишгороді, Молодіжного експериментального театру Леся Танюка. Музей відкрився 25 серпня 2012 року. Його засновниками були українська журналістка та правозахисниця Надія Світлична та колишній політв’язень Микола Плахотнюк. Саме його зусиллями було зібрано тисячі документів і фотографій.

Ключовими фігурами середовища українських шестдесятників були художниця Алла Горська, критик Іван Світличний, журналіст Вячеслав Чорновіл, поети Василь Стус, Ліна Костенко, Василь Стус та Іван Драч. Із розповіді провідного фахівця музею студенти дізналися, що всі вони були талановитими людьми, які понад усе любили Україну. Більшість із них були засуджені до тюремного ув’язнення або зазнали різноманітних утисків. На стендах представлені документи, які свідчать про масові репресії у 60-70 рр.
Музейну експозицію завершує добірка фотографій, присвячених здобуттю незалежності України. Шістдесятники брали активну участь у виборюванні української державності у 1980-90 роках. Не втрачають вони своєї громадської активності і дотепер. У Музеї представлені експонати з Майдану 2013 року та війни на Сході України. Висвітлена діяльність окремих активістів та захисників.

Наставник групи, доцент кафедри гістології,

цитології та ембріології Стегней Ж. Г.


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook