У Немішаївському агротехнічному коледжі пройшов народознавчий проект «Україна у вишиванці»

20 грудня 2015 року

     15 грудня 2015 року за участі студентів 2-го курсу відділення «Технології виробництва та переробки продукції тваринництва» було проведено народознавчий проект «Україна у вишиванці». Його підготували викладачі Н.В. Петренко та Р.А. Голуб.

     Захід був покликаний допомогти студентам осмислити значення вишивки у житті українського народу, сформувати потребу берегти її як сімейний скарб, оберіг, розширити знання про символізм вишитого рушника та сорочки, і тим самим виховувати любов до своєї Батьківщини.
     Оглядаючи експозицію вишиваних виробів, студенти цікавилися як звичайне полотно перетворюється у вишиваний витвір мистецтва. Відзначили, що нині вишивка органічно увійшла до побуту людей, стала прикрасою сучасного інтер’єру.

     Вишиванка сьогодні як ніколи важлива, вона являє собою національну святиню, бо символізує і несе в собі духовне багатство, мудрість і традиційний зв'язок поколінь. Ми виражаємо свою національну позицію, показуємо, що український народ сильний духом, незламний і неподільний, а молоде покоління – поважає традиції та прагне миру у державі.

     Окремо висловлюємо вдячність працівникам бібліотеки, студентам та колегам відділення ТВППТ за надану допомогу.

О. Вергелес,
завідувач відділення ТВППТ

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook