Зустріч студентів та викладачів із представниками Варшавської фондової біржі.

9 грудня 2015 року

25 листопада 2015 р. за ініціативи та підтримки завідувача кафедри бухгалтерського обліку Тетяни Камінської, відбулася зустріч викладачів та студентів магістратури кафедри біржової діяльності з виконавчим директором по роботі з клієнтами Варшавської фондової біржі Юрієм Кухтаничем.

 


Варшавська фондова біржа (англ. Warsaw Stock Exchange (WSE) – найбільша фондова біржа Східної та Центральної Європи. Біржа яка розпочала свою діяльність 16 квітня 1991р., в період розпалу економічної трансформації Польщі, сьогодні є одним з найбільш динамічно зростаючих майданчиків та найбільшою національною біржею в регіоні. 

17 грудня 2013 ВФБ приєдналась до ініціативи ООН щодо Сталих фондових бірж (United Nation's Sustainable Stock Exchanges (SSE) initiative). ВФБ посідає лідируючі позиції серед європейських бірж за кількістю та обсягом IPO починаючи з 2006 року.

Ю. Кухтанич розповів, що розвитку фондового ринку в Польщі сприяє в значній мірі держава. Досить активні на первинному ринку цінних паперів були пенсійні фонди, акумулюючи велику частку акцій, розміщених в результаті нових IPO, а також вторинних розміщень. Станом на квітень 2015 р. на ВФБ у лістингу знаходяться акції 471 компанія, загальна капіталізація яких досягла 317 мільярдів євро.

Зустріч супроводжувалась живою дискусією, що тривала понад 3 години. Цікавим було майбутнім магістрам-фахівцям біржового ринку ознайомитися з досвідом розвитку ринку цінних паперів у сусідній країні, оскільки саме студентам 1-го курсу магістратури спеціальності «Біржова діяльність», підготовка яких вперше в Україні розпочалась в НУБіП України на базі кафедри біржової діяльності – випускникам 2016 р. впроваджувати позитивні, передові заходи подальшої розбудови цього ринку в нашій країні в умовах євроінтеграції.

Юрій Кухтанич запевнив про те що організація яку він представляє відкрита до співпраці і готова підтримати запропоновані та ефективні проекти із боку кафедр. Також, враховуючи живий інтерес і досить високий рівень обізнаності аудиторії було досягнуто домовленості про подібні подальші зустрічі.

 

Щиро хочемо подякувати дружнім кафедрам економічного факультету та нашим колегам за підтримку у організації та цікаву зустріч та за співпрацю.

 

Рябченко О.О.,

в.о. зав. каф. біржової діяльності

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook