Університет відзначив День Збройних Сил України

4 грудня 2015 року

     4 грудня в університеті відбулися урочистості з нагоди Дня Збройних Сил України

    

     Під звучання Гімну почесна варта внесла Державний Прапор. А після – студентів кафедри військової підготовки привітав від імені ректора університету Станіслава Ніколаєнка проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, капелан 101-ї бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України, протоієрей Костянтин Лозінський, полковник у відставці, почесний прикордонник України Петро Медвідь, голова Студентської організації університету і молодший лейтенант запасу Дар’я Кендус.

     Напередодні урочистих заходів кафедрою військової підготовки проведено цілий ряд змагань серед науково-педагогічних працівників та студентів. Тож після привітань настала пора для вручення нагород. У загальному командному заліку перше місце посіли викладачі факультету аграрного менеджменту, друге і третє – відповідно команда адміністрації та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Найкращим став доцент кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті, голова профспілки працівників університету Ростислав Тарасенко.

     За результатами військово-спортивних змагань «Захисник Вітчизни», які передбачали виконання десяти вправ, серед взводів, а їх налічується 21, з неповного розбирання кулемета третім став 216-й, другим 114-й, а першим 109-й. В особистому заліку кращим названо Полоза О.І. із того ж таки 109-го взводу. Трійка переможців із виконання вправи «Спорядження магазина ПМ набоями» виглядає так: третє місце 103-й взвод, друге місце101-й взвод, 1 місце116-й взвод та Данилів П.О. із 103-го взводу. У стрільбі з малокаліберної гвинтівки найвлучнішими виявилися 109-й взвод (3-тє місце), 217-й взвод (2-ге місце), 107-й взвод (1 місце). Кращим у цій вправі став Степанов В.М. із 217-го взводу. У виконанні ще однієї вправи – кидання гранати на влучністьтретє місце посів 107-й взвод, друге місце214-й взвод, перше місце109-й взвод та Леонов В.В. із 109-го взводу. Переможцями з нанесення тактичних знаків стали 203-й, 102-й, 201-й взводи, які посіли відповідно третє, друге та перше місця. Найкращим в особистому заліку став Бардик Р.Ю. із 201-го взводу. У вправі з установки радіостанції на задану частоту найвправнішими виявилися 202-й взвод (3-тє місце), 116-й взвод (2-ге місце), 103-й взвод та Кріпосний С.Н. із 202-го взводу (1-ше місце). У наступній вправі – одягання ЗЗК у вигляді «комбінезону» – теж названо переможців. Ними стали 103-й взвод (3-тє місце), 102-й взвод (2-ге місце), 202-й взвод та його курсант Сич І.С. (1-ше місце). Показували хлопці і міць м’язів у підтягуванні на перекладині. У підсумку 113-й взвод став третім, 101-й взвод – другим, 107-й взвод – першим. Абсолютним переможцем названо Мірошниченка М.О. із 110-го взводу. Спритність і швидкість майбутніх офіцерівоцінювали під час бігу на дистанцію в один кілометр. Третє місце посів 208-й взвод, друге 210-й взвод, перше 201-й взвод та Заболотенко Д.М. із 109-го взводу. Завершилися змагання штовханням гирі. Переможцями стали 107-й, 216-й і 214-й взводи, які закріпилися відповідно на третій, другій і першій сходинках. В особистому заліку перший – Кузьмич І.М. із 214-го взводу.

     У цілому за результатами виконання всіх вправ переможцями військово-спортивних змагань стали 107-й навчальний взвод на чолі з куратором Анатолієм Прокоф’євим (1-ше місце), 103-й навчальний взвод, де куратор Сергій Коваленко (2-ге місце) і 109-й навчальний взвод із куратором Ігорем Радіоновим (3-тє місце).
     Крім того, серед навчальних взводів проводилися змагання з пісні та строю. Першим став 115-й навчальний взвод (куратор Валерій Чернищенко), другим 215-й навчальний взвод (куратор Олег Іванов). Замкнув трійку лідерів 201-й навчальний взвод (куратор Володимир Броварський).

     Також за зразкове виконання службових обов’язків, добрі і відмінні показники у навчанні, зразкову військову дисципліну та з нагоди Дня Збройних Сил України завідувач кафедри Анатолій Есаулов вручив грамоти курсантам Євгену Гончаренку та Ярославу Нестеруку.

     Потому курсанти кафедри військової підготовки продемонстрували не один раз, чому вже навчилися. Спершу показали як діє диверсійно-розвідувальна групи під час захоплення важливих оперативних документів. На плацу були і справжня димова завіса під час відступу, і вибухові пакети, і імітація стрілянини. Оскільки військовий повинен не лише влучно стріляти, а й вправно використовувати зброю у рукопашному бою, магістри факультету ветеринарної медицини показали комплекс прийомів умовного бою з автоматом. А ще продемонстрували, як слід надавати першу медичну допомогу пораненим військовим.

Ольга Наконечна
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook