Вони теж мріють про щастя!

2 грудня 2015 року

1 грудня – День порозуміння з ВІЛ-інфікованими. ВІЛ-інфікована людина згодом стає жертвою хвороби СНІД, але вона роками може жити повноцінним життям і треба цінувати кожний день.

ВІЛ – вірус імунодефіциту людини, СНІД – синдром набутого імунного дефіциту. У світі зараз інфіковано ВІЛ приблизно 50 мільйонів людей. Завдяки застосуванню спеціальних дорогих ліків смертність від СНІДу знижується приблизно на 70%. Налякані тим, що вилікуватися від СНІДу зараз неможливо, люди уникають спілкування з ВІЛ – інфікованими людьми навіть тоді, коли ще і проявів хвороби немає.

Кожен повинен знати, що ВІЛ-інфекція передається трьома шляхами:

  1. При незахищеному статевому контакті, якщо один із партнерів є носієм.
  2. Через кров: переливання зараженої крові, використання брудних шприців, пірсинг, татуювання, використання забрудненого, зараженого кров’ю леза, манікюрних наборів.
  3. Від ВІЛ-позитивної матері до дитини під час вагітності, пологів або годування груддю.

З метою формування у молоді толерантного відношення до ВІЛ-інфікованих адміністрація Ніжинського агротехнічного коледжу сприяла проведенню інформаційно-просвітницького заходу щодо розповсюдження листівок на території навчального закладу «Скажи стоп СНІДу!»

Не залишилась осторонь і студентська рада коледжу, представниками якої було організовано й проведено акцію, спрямовану на протидію поширенню ВІЛ/СНІДу та толерантному ставленню до людей, заражених вірусом імунодефіциту.

Пам’ятайте! Якщо Ви ВІЛ-інфікований – Ви не самотні! Необхідно приєднатися до групи ВІЛ-позитивних людей, отримуючи допомогу асоціацій, центрів тощо. ВІЛ-позитивна людина має право вести особисте життя, право мати друзів, право жити, одержувати інформацію й освіту.

ВІЛ МОЖЕ ТОРКНУТИСЯ КОЖНОГО, тому важливо надавати ВІЛ-інфікованим психологічну підтримку і допомогу.

На щасливе життя мають право усі! Надію залишати ніколи не можна!

Валерія Дорошенко, культорганізатор


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook