У Немішаївському агротехнічному коледжі успішно пройшов тиждень циклової комісії технологічних та рибоводних дисциплін

2 грудня 2015 року

      З 23-27 листопада на відділенні «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» Немішаївського агротехнічного коледжу пройшов тиждень циклової комісії технологічних та рибоводних дисциплін. Протягом тижня проведено відкрите семінарське заняття з дисципліни «Годівля сільськогосподарських тварин» за темою «Залишки технічних виробництв» у групі ТВПТ-22.

     Під час обговорення викладачі відзначили добру психологічну атмосферу, вміння викладача доступно подати складний матеріал, різноманіття дидактичних прийомів для досягнення поставленої мети.
     24 листопада відбулася відкрита виховна година «Я єсть народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була…», підготовлена викладачами відділення Цупер-Король В.В., Ведмедем І.В. та студентами груп ТВПТ-41, ТВПТ-42 і ТВПТ-32.
     Цього ж дня, викладач Якименко Г.О. провів олімпіаду з дисципліни «Технологія виробництва продукції свинарства» серед студентів навчальних груп ТВПТ-31 і ТВПТ-32. Переможцями олімпіади стали Потайчук Марина (ТВПТ-32), Степаненко Сергій (ТВПТ-32), Маринін Олександр (ТВПТ-32).

     А вже 25 листопада відбулося відкрите заняття з дисципліни «Рибництво» за темою «Зимівля риби» в групі Р-31 (викладач Зайцев О.Р.).
      Студенти дізналися про підготовку риби і ставів до зимівлі, зариблення, норми посадки молоді і риб старших вікових груп у зимувальні стави, догляд за рибою під час зимівлі і контроль за станом риб і якістю води, проведення зимівлі у літніх ставах, розвантаження зимувальних ставів.
     Вони активно відповідали на запитання, висловлювали припущення, а потім знаходили підтвердження, представлені у презентаційних матеріалах. Під час заняття студентам довелося бути як працівниками, так і керівниками рибоводних господарств. Проблемно-пошуковий метод викладання матеріалу, застосований Зайцевим О.Р., спонукав їх до роздумів, самостійного пошуку відповідей на актуальні питання рибогосподарської галузі.

     Викладачі, присутні на занятті, відзначили високий професіоналізм Олександра Радіоновича, його педагогічну майстерність у справі навчання та виховання молоді.
     Щоб віддати шану українській народній пісні, викладач Ткачук Т.В. та керівник гуртка художньої-творчості Приходько О.О. провели виховну годину «Українські ліричні пісні», адже саме пісня через віки проносить свою нев'янучу молодість, бентежить душу, вона вічна, як і душа народу...

    

     Виховна година була побудована у формі подорожі з історії та різножанровості української народної пісні, відзначалася патріотизмом, глибоким навчально-виховним змістом, логічністю викладення, умінням студентів працювати згуртовано та добрим мікрокліматом у студентському колективі.

     Викладач Голуб Р.А. провів відкриту виховну годину в групі Р-21 «Моя сім´я – моя родина» з метою розширення уявлення студентів про традиційні стосунки в родині, розвитку пізнавальних інтересів сім’ї, наслідування народних традицій, виховання поваги до членів родини.

     Кожний студент групи представив у мультимедійній презентації свою родину, висловив повагу, шану, гордість, відданість, ніжність і любов до кожного члена сім´ї.
     Завершився тиждень смачним і пізнавальним майстер-класом від наукового співробітника Інституту рибного господарства УААН Назарова О.Б. «Технологія копчення риби» та виставкою навчально-методичних матеріалів.

 Вергелес О.П.,
завідувач відділення ТВППТ

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook