Відтепер майбутні лісівники і землевпорядники мають сучасну базу практик

20 листопада 2015 року

 19 листопада на базі Дзвінківського навчально-наукового-виробничого центру Боярської лісової дослідної станції відкрито базу практичного навчання.

     Щорічно близько 500 студентів ННІ лісового та садово-паркового господарства і факультету землевпорядкування проходять у Боярській ЛДС навчальні практики, сказав на відкритті ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Подбати про належні умови перебування тут – наше першочергове завдання. Що ми і зробили: відсьогодні наші студенти набуватимуть практичних навичок в оновленому корпусі, оснащеному новітнім обладнанням і забезпеченому всім необхідним для навчання. І, безумовно, побуту, бо й цьому аспекту життя студентства та керівників практик керівництво університету приділяє максимальну увагу. 
 
     Боярська ЛДС - єдине на сьогодні навчальне підприємство на теренах СНД, яке має FSC сертифікат лісоуправління та внутрішнього ланцюга поставок, відзначив на відкритті директор ННІ лісового та садово-паркового господарства Петро Лакида. Вона - головна база проведення практик студентів ННІ лісового і садово-паркового господарства та факультету землевпорядкування, а також об’єкт наукових досліджень і активного впровадження у практику досягнень лісівничої науки. 
 
 
     У цьому році ми капітально відремонтували 350 м2 приміщень під навчальні класи, розповідає директор ЛДС Анатолій Карпук. Студенти отримали три таких класи, оснащених мультимедійним обладнанням та сучасними ортопедичними меблями. Наукові ж заходи, конференції, семінари проводитимуться у актовій залі на 120 чоловік. 
 
     На порозі зима, але ми вже її не боїмося: в корпусі встановили сучасну систему опалення з піролізним котлом на пелетах. Це дає можливість не транспортувати тепло по території і значно зекономити на енергоносіях. На перспективу розглядається питання залучення інвестицій на встановлення власної лінії з виробництва пелетів.
 
Подбали і про «зовнішність» території. З допомогою студентських загонів ННІ лісового і садово-паркового господарства розбили її доріжками, озеленивши при цьому отримані газони і куртини, встановили альтанки і додаткові лави. 
 
Особливо до вподоби нова спортивна база – новий майданчик з новими ж снарядами, радується Володимир Литвиненко. Тепер, крім інтернету, є чим зайнятися у вільний час. 
 
У завданнях на наступний рік – провести капітальний ремонт гуртожитку. З тим, щоб забезпечити безперервний цілорічний процес навчання лісівників і землевпорядників на базі Боярської ЛДС – на зразок навчально-науково-виробничої лабораторії рибництва кафедри аквакультури, територіально розташованої в с.Немішаєво. 
 
Валентин Обрамбальський
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook