Запрошуємо на навчання трактористів-машиністів

17 жовтня 2017 року

     Важко собі уявити інженера, який боїться підійти до трактора, бо не має на це права. Це не стосується випускників нашого університету. Поряд з дипломом інженера більшість отримує і робітничі професії, зокрема право на керування тракторами, комбайнами та складною сільськогосподарською технікою.
     Так 12 жовтня чотири групи студентів факультетів конструювання та дизайну, механіко-технологічного та агробіологічного на базі практичного навчання у Новосілках складали іспити перед державною комісією на знання будови, технічної експлуатації сільськогосподарської техніки, правил дорожнього руху та техніки безпеки. Очолював комісію начальник відділу реєстрації сільськогосподарської техніки Сергій Сінько.

     Технічна служба в Україні переживає складні часи. Держтехнагляд, що контролював технічний стан тракторів та складних сільськогосподарських машин, реєстрував техніку та видавав посвідчення трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, був реорганізований в Державну інспекцію, а згодом і взагалі ліквідований. Функції інспекції в частині здійснення реєстрації та обліку сільськогосподарських машин планують передати Міністерству внутрішніх справ, функції із здійснення державного нагляду (контролю) в частині експлуатації машин сільськогосподарського призначення - Державній службі з безпеки на транспорті. В період ліквідації для забезпечення безперебійного процесу реєстрації сільськогосподарської техніки, зняття соціальної напруги на селі і, враховуючи функціональну спрямованість міністерств, Уряд прийняв рішення покласти на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повноваження з реалізації державної аграрної політики у зазначених сферах. Ліквідація створила багато складнощів щодо видачі посвідчень в Україні. Саме тому студенти, які пройшли підготовку ще в період проходження практики, тільки зараз змогли скласти підсумковий іспит.

 

     Комісія відзначила високий рівень підготовки наших студентів, хороше технічне оснащення навчальних класів та матеріально-технічну базу, де проходять підготовку майбутні фахівці.

     З 15 жовтня розпочинається новий набір для підготовки трактористів-машиністів. Запис у групи проводиться на кафедрі надійності техніки (5 навчальний корпус, к. 11) та автошколі НУБіП України.

Запрошуємо бажаючих на навчання.

Зиновій Ружило,
декан факультету конструювання та дизайну

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook