НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК презентував свої здобутки на «Агрофорумі–2015»

14 листопада 2015 року
Днями відбулася XII  міжнародна агропромислова виставка «АГРОФОРУМ 2015». Активним її учасником став і наш університет. Зокрема, на агровиставці була представлена експозиція НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК.
 
Відвідали виставку і студенти механіко-технологічного факультету і конструювання та дизайну.
 
В рамках XII міжнародної агропромислової виставки «Агрофорум–2015» НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК організував  Міжнародну науково-практичну конференцію  «Інженерія систем природокористування».
 
Програма конференції передбачала роботу за такими напрямами: механізація тваринництва та біотехнологічні системи;  сільськогосподарські машини, системотехніка та моніторинг стану сільськогосподарських угідь; технічні та біоенергетичні системи природокористування; охорона праці та інженерія середовища; рослинництво, екологія і біотехнології в сільському господарстві; сучасні технології сільськогосподарського виробництва та мехатроніка.
 
Відкрив засідання директор НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК Валерій Войтюк.
 
Потужною була доповідь «Ефективність використання елементів точного землеробства в рослинництві», з якою виступив директор ТОВ «АГРІЛАБ» Ярослав Бойко. До речі, очолюване ним підприємство є беззаперечним лідером впровадження комплексу системи точного землеробства на сучасних агропідприємствах України.
 
Цікавими та насиченими були доповіді представників Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки». Так, завідувач відділу кредитування, страхування та фінансів підприємств Петро Стецюк представив слухачам тенденції та закономірності функціонування інноваційної моделі економічного розвитку аграрного виробництва. Завідувач відділу ринку матеріально-технічних ресурсів Олександр Захарчук розкрив тему «Ринок сільськогосподарської техніки в Україні», а його колеги Степан Навроцький та Алла Войтюк – відповідно «Страховий захист сільськогосподарських підприємств», «Фінансово-економічний механізм інноваційного розвитку технічного сервісу».
 
Свої наукові доробки презентували й вчені-інженери нашого університету – Геннадій Голуб, Олександр Войналович та ін.
 
 

Олександр Броварець  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook