Співпраця з кафедрами – невід’ємна складова навчального процесу в коледжі

3 листопада 2015 року
Відокремлений підрозділ НУБіП України «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О.Майнової»

ВП НУБіП України «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової» велике значення приділяє співпраці циклових комісій з кафедрами базового навчального закладу, основною метою якої є підвищення якості надання освітніх послуг та ознайомлення студентів з новітніми технологіями в аграрній сфері.

29 жовтня студенти ІV курсу технологічного відділення спеціальності «Виробництво і переробка продукції тваринництва» в рамках проходження навчальної практики з дисципліни «Конярство» відвідали КП «Київський іподром» і факультет технології виробництва та переробки продукції тваринництва Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Щиро та привітно зустріли майбутніх фахівців працівники навчально-науково-виробничої лабораторії конярства. Екскурсію провів кандидат сільськогосподарських наук, професор Борис Максимович Гопка, який ознайомив студентів з історією створення кафедри, колекцією порід та різноманітністю мастей, годівлею, умовами догляду та утримання, використанням спортивних коней. Борис Максимович як професор-практик продемонстрував студентам правила догляду за ротовою порожниною коней, особливості визначення віку по зубах, на прикладах проаналізував наслідки шкідливих звичок коней та правила техніки безпеки при роботі з ними, на що потрібно звертати увагу при купівлі коня. Захопила студентів розповідь про життя президентського коня Дарлінга, який був переможцем і призером чемпіонатів України з конкуру, абсолютним чемпіоном Прибалтики, призером етапів кубку Миру, в честь якого в 1998 році започатковано однойменний турнір.

На базі лабораторії викладач коледжу Тарадайко А.П. провела практичне заняття, під час якого студенти набули практичних умінь і навичок чищення коней, догляду за копитами, правильного сідлання. Бажаючі мали змогу сісти на коня і під керівництвом керівника практики проїхатись верхи.

Незабутнім залишиться спілкування з шетлендськими поні, плем-репродуктор яких знаходиться на базі навчальної стайні, адже студенти приїхали не з пустими руками і пригощали їх ласощами. На прощання Борис Максимович вручив студентам пам’ятні буклети, подарував бібліотеці коледжу авторські підручники «Нетрадиційне конярство» та «Практикум з конярства» і запросив випускників коледжу продовжити навчання за фахом в стінах університету.

         Під час екскурсії на Київський іподром студенти ознайомились з його історією, умовами утримання коней, особливістю тренінгу рисаків,  призначенням різних бігових доріжок та основним інвентарем. Лікар-гіпіатр Леонтьєва Л.М. розповіла про основні ветеринарні проблеми в конярстві і продемонструвала колекцію різноманітних підків, яких тут налічується аж 60.

Швидко збіг час і виїзне заняття з навчальної практики добігло кінця. Сподіваюсь, що разом з набутими уміннями і навичками студенти-випускники ще більше впевнились в своєму бажанні займатись тваринництвом, адже після спілкування з такими щирими, відкритими людьми, фанатами своєї справи просто неможливо не закохатись в цих розумних, гордих та відданих тварин – коней.

Зав. технологічним відділенням Філатова В.Л. 

 
 

 
 

 
 

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook