Ректорат. Готуємося до випуску спеціалістів і магістрів

2 листопада 2015 року

     2 листопада відбулося чергове засідання ректорату. Відкриваючи його, перший проректор Ігор Ібатуллін повідомив, що делегація університету на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком відбула до республіки В’єтнам, де передбачається підписання низки угод з університетами та комерційними організаціями щодо залучення на навчання в наш університет студентів, організації проходження практик, спільних наукових досліджень і обміну інформацією. Головним питанням, на якому потрібно сконцентрувати увагу ректорату (перш за все навчального відділу, деканатів і директоратів) є випуск спеціалістів і магістрів.

     Далі традиційно прозвітували проректори та керівники відділів. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів, що минулого тижня в університеті працювали три акредитаційні комісії Міністерства освіти і науки і всі вони дали позитивні висновки. Аналіз проведеного засідання вченої ради університету на базі факультетів конструювання та дизайну і механіко-технологічного показав необхідність більш ефективної роботи із завідувачами кафедр – тільки таким чином можливо підвищити якість освіти. У центрі уваги проректора – підготовка до відзначення Міжнародного дня студента, який планується провести на базі одного з павільйонів виставкового центру «Експоцентр України», допомога у налагодженні системної роботи Студентської організації, перегляд положень про її діяльність, а також організація Ярмарку аграрних вакансій «Invest in people», що пройде 6 листопада.

     

     Проректор з навчально-педагогічної роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило повідомив про необхідність перегляду положення про рейтинг при поселенні співробітників з урахуванням соціальних гарантій бійців АТО.

     Вчений секретар Оксана Барановська поінформувала про підготовку до наступного засідання вченої ради, яке проходитиме на базі факультетів захисту рослин, біотехнологій та екології і агробіологічного за формою жовтневого засідання. Готується графік перевірки факультетів, зокрема відвідування занять членами вченої ради. На цьому тижні завершується звітування проректорів, структурних підрозділів про виконання плану реалізації програми «Голосіївська ініціатива – 2020» на 2015 рік та акумулюються пропозиції до такого ж плану на рік наступний.

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко повідомив про оголошення конкурсу на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників. 

     Голова профкому Ростислав Тарасенко проінформував про створення постійно діючої комісії з перевірки цін, якості та асортименту страв в університетських закладах харчування. До неї увійшли представники профкомів співробітників та студентів, Студентської організації, фахівці факультету харчових технологій та управління якістю в АПК. Окрім того, кожен член профкому закріплений за буфетом чи їдальнею і щотижня вони проводять моніторинг їх діяльності. Всі ці заходи з контролю якості харчування вже дають результати.

    Начальник навчального відділу Оксана Зазимко доповіла про підготовку проекту положення про стажування викладачів, які не мають виробничого досвіду.

      Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку університету Вадим Ткачук доповів: завершився відбір 600 студентів з-поміж 1200 для проходження літніх практик за кордоном. Зараз очікується підтвердження від наших партнерів. Також пройшов семінар для студентів, які бажають навчатися за кордоном за програмами обміну. На цьому тижні будуть проведені наради з керівництвом підпорядкованих проректору підрозділів – служби харчування та редакційно-видавничого відділу.

     Проректор з навчально-науково-виробничої роботи та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко повідомив про будівельно-відновлювальні роботи в третьому корпусі. Зараз там працює п’ять бригад, які замаються облаштуванням підлог, стелі, опаленням, мережею водопостачання та електрикою. Найближчим часом заплановано завершити заміну паркету на 2-му поверсі в корпусі №1. Триває також підготовка проекту плану будівельно-ремонтних робіт на 2016 рік.

     Підсумовуючи, Ігор Ібатуллін зазначив, що жовтневе засідання вченої ради університету показало ті критичні моменти, на які треба звернути увагу. Протягом двох тижнів на факультетах конструювання та дизайну і механіко-технологічному відбудуться засідання їх вчених рад, де декани Зіновій Ружило та Ярослав Михайлович доведуть інформацію колективам та запропонують конкретні плани з усунення недоліків.

     Були дані доручення: Сергію Кваші – завершити організацію роботи підготовчого відділення та приймальної комісії, закінчити роботу над положенням про рейтинг кафедр, факультетів і ННІ, Оксані Барановській – підготувати графік підготовки до наступного засідання вченої ради, Валерію Іщенку – посилити контроль за виконання робіт на 3-му корпусі, провести озеленення холу корпусу №10, Володимиру Курилу – оновити інформацію щодо стану оформлення земельних ділянок, Вадиму Ткачуку – завершити перевірку редакційно-видавничого відділу.

        На засіданні були розглянуті також і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook