Економічний факультет приймає активну участь в сучасному розвитку агробізнесу

30 жовтня 2015 року

Сучасний розвиток аграрного сектора характеризується появою нових напрямів підприємницької діяльності. Останнім часом через наявний платоспроможний попит все більшої ваги набирає горіховий бізнес. За результатами 2013-2014 маркетингового року Україна зайняла 3 місце в світовому рейтингу найбільших експортерів.

27-29 жовтня 2015 р. в м.Києві відбулася міжнародна виставка продуктів харчування і напоїв WorldFood Ukraine 2015 в рамках якої проходив міжнародний спеціалізований салон технологій, обладнання і готової продукції WorldFood GreenProduce Ukraine. Важливою складовою даного салону була конференція по горіховому бізнесу, організаторами якої були Міністерство аграрної політики та продовольства України і ВГО «Українська горіхова асоціація», а учасниками її стали понад 200 осіб з України та зарубіжних країн. 

Конференцію відкрила заступник міністра В.В. Рутицька, яка підкреслила роль горіхової галузі та закликала об’єднати зусилля з міністерством для ефективної роботи на зовнішніх ринках.

В роботі конференції приймали представники державних установ, виробники горіхів, представники переробних та торгівельних підприємств. 

Активну участь в конференції прийняв НУБіП України в особі доцентів кафедри організації агробізнесу Радька В.І., Маршалка М.С. та Нікітченка С.О., які на пленарному засіданні зробили доповідь на тему «Економічні розрахунки посадки та функціонування садів грецького горіха і фундука», що викликала значний інтерес.

 

В результаті організаторами було запропоновано поглиблювати співпрацю в даній галузі з Національним університетом біоресурсів і природокористування України як на науковій, так і освітній ниві.

 

Руслан Любар, 

доцент кафедри організації агробізнесу


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook