Ректорат. У центрі уваги робота госпрозрахункових підрозділів та вибори – місцеві і університетські

19 жовтня 2015 року

     19 жовтня під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Цього разу на ньому розглядався стан виконання доручень ректора. 

    Створена і розпочинає свою діяльність комісія, яка перевірятиме роботу редакційно-видавничого відділу, проведе аналіз роботи госпрозрахункових підрозділів. Як зазначив ректор, від їх діяльності повинна бути віддача: по-перше, – навчальна і наукова, по-друге, – фінансова. Ці структури не можуть бути збитковими, навпаки – повинні заробляти гроші на розвиток. Це стосується Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК, служби харчування, видавничого відділу та інших. Окрім того, декани і директори мають активніше залучати студентів до здобуття другої вищої освіти в інституті післядипломної освіти.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша повідомив про підготовку до проведення місцевих виборів 25 жовтня. Мова йшла про готовність дільниць і явку студентів, які мешкають у гуртожитках. А вже на 28 жовтня заплановані вибори очільника Студентської організації університету. Кандидатури на цю посаду подали три студенти – Юрій Шпак (юридичний факультет), Дар’я Кендус (аграрного менеджменту) і Вадим Передерій (ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження). Триває пошук алгоритму фінансування видання навчальної літератури за рахунок університету.

     Учений секретар Оксана Барановська доповіла про підготовку до наступного засідання вченої ради. На ньому планується заслухати звіт про виконання програми розвитку «Голосіївська ініціатива – 2020» декана механіко-технологічного факультету Ярослава Михайловича, а також директора ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталія Коваленка – про стан поселення і проживання студентів у гуртожитках.
     Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька проінформувала про стан надходжень і витрачання коштів минулого тижня та підняла питання сплати ПДВ навчально-дослідними господарствами. Нагадаємо, що цей податок фермери та агрофірми не сплачують або його компенсує держава. Тому першому проектору Ігорю Ібатулліну дано доручення підготувати ще одне відповідне звернення до народних депутатів України (таких звернень університет подавав вже кілька) з вимогою внести зміни до Податкового кодексу.

     Начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот доповіла про надходження коштів на підвищення заробітних плат і пенсій, відповідно до підвищення соціальних стандартів в державі. Зарплати вже виплачуються, а виплата стипендій, розмір яких повинен становити 825 гривень (звичайна), не проводиться через не набуття чинності постанови Кабінету Міністрів України. Як тільки це станеться, студенти отримають гроші.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко повідомила про завершення опитування студентів. Результати опрацьовуються і будуть представлені до засідання ректорату. Минулого тижня Міністерство освіти і науки затвердило Правила прийому на навчання до вишів на наступний рік. Внутрішні правила прийому будуть розглядатися на найближчому ректораті та засіданні вченої ради. Проте міністерство досі не затвердило таблицю відповідностей спеціальностей і нових галузей знань.
     Директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук доповів про погодження Празьким університетом наук про життя кандидатур п’яти молодих науковців нашого університету, які відбудуть до Чехії для налагодження співпраці з науковими школами в галузі лісового господарства, біотехнологій та інших. Продовжується пошук партнерів і можливостей для розширення програм академічної мобільності.

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко повідомив про підготовку до оголошення конкурсу на заміщення вакантних посад завідувачів кафедр.

     Директор Благодійного фонду «Голосіївська ініціатива 2020» Євген Томін поінформував про діяльність фонду. Закликав більш активно співпрацювати з випускниками і роботодавцями щодо його наповнення.
     Радник ректора Дмитро Войтюк поділився враженнями від XVI міжнародної наукової конференції, присвяченої сучасним проблемам землеробської механіки. Участь в ній взяли 147 науковців, продуктивно відпрацювали шість секцій, а за підсумками видано тритомний збірник, до якого увійшли 259 статей.

     Голова профспілкової організації співробітників Ростислав Тарасенко повідомив про планову перевірку фонду соціального страхування.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про початок монтажу електричної проводки і облаштування підлог в третьому корпусі. У 4-му гуртожитку завершується ремонт кімнат на четвертому поверсі, а в 2-му – складений графік заміни електропроводки. Також найближчим часом розпочнуться роботи з ремонту покрівлі на 9-му гуртожитку.

     Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило повідомив про старт «Університетської варти» та перемовини з будівельними компаніями щодо будівництва гуртожитків.
     Ігор Ібатуллін повідомив про завершення збирання врожаю кукурудзи в навчально-дослідних господарствах та посівної кампанії. На цьому тижні планується нарада з вступниками до аспірантури та підготовка звітів про виконання наукових проектів у 2015 році.

     Підсумовуючи, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Сергію Кваші – створити лабораторію сучасних інноваційних інформаційних технологій освіти, яка опікуватиметься навчально-методичним забезпеченням, Оксані Зазимко – провести моніторинг профорієнтаційної роботи на факультетах та ННІ і заслухати звіт одного з них на ректораті, Оксані Барановській – підготувати та видати матеріали за результатами засідань із завідувачами кафедр та лабораторій.
     Також були розглянуті й інші питання життєдіяльності університету.


Денис Рудень

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook