Завдання європейського університету – забезпечити високу якість освіти

15 жовтня 2015 року

    12-13 жовтня в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка проходив тематичний семінар, організований Спілкою ректорів ВНЗ України та Інститутом акредитації, сертифікації і забезпечення якості освіти (ACQUIN). Участь у ньому взяв і наш університет.

     Робота семінару була вибудувана за тематичними блоками: «Європейський простір вищої освіти (ЕНЕА). Стандарти і рекомендації для гарантії якості вищої освіти в європейському просторі (Е8С)», «Інтернаціоналізація освітніх програм: Значення Bologna-сумісних модулів і освітніх програм», «Програмна акредитація», «Міжнародна кооперація в сфері навчання і освіти».

    Доповідачі, серед яких начальник відділу по Центральній і Східній Європі, Центральній Азії Конференції ректорів вищих навчальних закладів Німеччини Рудольф Смолярчик, виконавчий директор АСQUIN Томас Райль, професор Західно-саксонського університету прикладних наук Крістіан Браувайлер та координатор міжнародної програмної акредитації АСQUIN Ніна Сорока, наголосили, що основна відповідальність за якість освіти в країнах Європи покладається на виш. Саме університет встановлює власну стратегію забезпечення якості, акредитує навчальні програми, підтримує професійний розвиток викладачів, мобільність студентів, розвиває матеріальну базу та інформаційний менеджмент.

     Учасники семінару закцентували також на необхідності підвищення якості освіти, яка уможливлює міжнародну співпрацю між вишами різних країн, забезпечує зростання мобільності студентів та спрощує процедуру взаємовизнання дипломів.


Лариса Кліх,
начальник навчально-методичного відділу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook