На засіданні ректорату обговорено плани на найближчий тиждень, Дні відкритих дверей на кафедрі військової підготовки та організацію підготовки до місцевих виборів

5 жовтня 2015 року

 5 жовтня під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату, де розглядалися основні організаційні моменти, план роботи на майбутній тиждень і ряд стратегічних питань.

 Розпочав нараду перший проректор Ігор Ібатуллін, який повідомив про завершення інвентаризації в Українській лабораторії якості і безпеки продукції АПК та хід осінньо-польових робіт. В навчально-дослідних господарствах посівна вийшла на фінішну пряму, ще йде збір врожаю сої та кукурудзи. На цьому тижні буде проведена повна переатестація усіх лабораторій, зроблений аудит їхньої діяльності, а підсумки підбиватимуться 16 жовтня на нараді з їхніми завідувачами. Після чого Ігор Ілліч відбув у відрядження до Мукачівського аграрного коледжу.
 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про необхідність кадрового забезпечення діяльності деяких кафедр і можливого проведення реорганізації з метою підвищення якості освітньо-наукового процесу. Окрім того, на думку проректора, на часі запровадження електронного документообігу в університеті. Через складну економічну ситуацію пропонується робити це поетапно. Наприклад, розпочати з деканатів. Сергій Миколайович також поділився враженнями від відвідування Вроцлавського природничого університету, де взяв участь у посвяті в студенти і провів переговори про поглиблення співпраці.
 
Учений секретар Оксана Барановська наголосила на необхідності підбиття підсумків плану реалізації програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива 2020» на 2015 рік та внесення пропозиції на рік наступний. На цьому тижні продовжуються збори науково-педагогічних працівників на факультетах тваринництва та водних біоресурсів, гуманітарно-педагогічному, ветеринарної медицини та в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. 
 
Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька повідомила, що в університеті розпочинається планова інвентаризація усього майна. Гарною новиною є те, що з 1 грудня набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України відповідно до якою вищі навчальні заклади зможуть розміщувати кошти спеціальних фондів в державних банках, а не обслуговуватися в держказначействі.
 
Начальник навчального відділу Оксана Зазимко доповіла про підготовку статистичної звітності щодо контингенту студентів. До кінця тижня спільно з планово-фінансовим відділом має бути сформований і затверджений звіт.
 
Заступник директора ННЦ міжнародної діяльності Володимир Афанасенко повідомив про підсумки наради в Міністерстві освіти і науки щодо академічної мобільності студентів. Вже підготовлено відповідний договір з Варшавським університетом наук про життя.
 
Планово-фінансовий відділ працює над наказами щодо підвищення зарплат і стипендій на виконання змін соціальних стандартів, які відбулися в державі. Про це повідомила начальник відділу Наталія Дробот. Окрім того, внесена пропозиція: враховуючи об’єктивні обставини, вартість навчання в аспірантурі і докторантурі, а також захисту дисертацій в університеті потрібно підвищити до рівня собівартості.
 
Начальник науково-дослідного відділу Володимир Отченашко повідомив про ротацію членів секції по відбору наукових проектів в МОН, де ми намагаємося зберегти у повній мірі представництво нашого університету. Триває вступ до аспірантури, йде перевірка штатних розписів по НДІ.
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко зауважив, що головним питання діяльності служб є відновлення третього корпусу. Сьогодні очікується акцепт тендеру і всі готові приступати до роботи. Минулого тижня розпочалися ремонти кімнат в 4-му гуртожитку, частково закуплені меблі.
 
Начальники відділу кадрів Микола Михайліченко, юридичного Андрій Бова та спеціального Валерій Бевз доповіли про поточну діяльність відділів.
    
 
В.о. начальника кафедри військової підготовки Олександр Максименко проінформував, що з 6 по 8 листопада в рамках підготовки до відзначення Дня захисників України на кафедрі проходитимуть Дні відкритих дверей.
     
 
Голова профспілкової організації Ростислав Тарасенко виказав побажання працівників університету організовувати сільськогосподарські ярмарки на постійній основі. Зараз питання опрацьовується з постачальниками.
 
На контролі проректора з навчально-наукових питань, соціальної та правової роботи Володимира Курила перебуває питання проведення місцевих виборів. Йде інтенсивна звірка списків виборців, підготовка приміщень для роботи дільничних комісій та голосування.
 
У ході засідання ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, проректору Сергію Кваші – скласти плани підготовки проведення жовтневих розширеного ректорату на базі Немішаєвського агротехнічного коледжу та вченої ради на базі факультетів конструювання та дизайну і механіко-технологічного, організовано провести вибори керівництва студентського самоврядування, розробити положення про створення музеїв спеціальностей на кожному факультеті та інституті, доопрацювати план виховної роботи на період навчання студентів, активізувати взаємодію з радою роботодавців. Наталії Дробот – провести аналіз економічної діяльності навчально-дослідних господарств у 2015 році. Олександру Максименку – підготувати заходи по відзначенню Дня захисників України. Володимиру Отченашку – вести контроль і супровід поданих на конкурс наукових проектів. 10 жовтня делегація університету на чолі з ректором відвідає Ніжинський агротехнічний інститут, де серед заходів передбачається відкриття фасадної частини головного корпусу.
 
На ректораті також були розглянуті й інші питання життєдіяльності університету. 
 
Денис Рудень
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook