Випадкових зустрічей не буває: абітурієнтка Олександра Копистира з першим пріоритетом впевнено обирає спеціальність G13 Харчові технології
Літня пора для випускників шкіл, ліцеїв, технікумів та й навіть університетів є жаркою не тільки за порою року, але й тим, що настає той момент, коли вирішується їх подальша доля. Не винятком стала й випускниця ліцею №286 м. Києва Олександра Копистира, яка впродовж останніх двох років вирішувала куди їй податися вчитися після закінчення навчання в ліцеї. Але випадкова на перший погляд моя зустріч з Олександрою обернулася в її остаточне рішення вступати на факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України.
Запитуючи про переваги навчання в університеті Олександра для себе вирішила обов’язково побувати на факультеті і вже власне зробити остаточний вибір. Тому на Дні відкритих дверей в університеті у вересні 2024 року вона уважно вислухала декана факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України Ларису Вацлавівну Баль-Прилипко, а після закінчення виступів інших колег з факультету для всіх гостей були проведені екскурсії по різних локаціях факультету, де гостинно двері відкривалися на кафедрах і викладачі розповідали і показували всі кафедральні надбання. Уважно слухаючи і переглядаючи технологічне обладнання і безпосередню роботу студентів та викладачів, які шедеврально перетворювали звичайні харчові продукти - сировину у витвори мистецтва, Олександа без вагань вирішила для себе – навчатися в поті чола рік в ліцеї, щоб здобути якомога більше знань і вийти на фінішну пряму з великим багажем. І ось випускний позаду, НМТ пройдено, створено електронний кабунет вступника і подана заява з першим пріоритетом на спеціальність G13 Харчові технології.
Сама по собі дуже скромна дівчинка, яка полюбляє в’язати, вишивати, доглядати за кімнатними рослинами, а ще серед її вподобань є велоспорт. Та найголовніше вона любить куховарити, і особливо займатися кулінарією. І це теж, напевно, стало одним з чинників, через який Олександра без п’яти хвилин студентка факультету. Треба лише дочекатися остаточних результатів і тоді широкі двері НУБіП України будуть для неї відкриті, щоб творити і розробляти нові харчові продукти, щоб приносити користь українському народові.
Чекає не тільки Олександра Копистира результату приймальної комісії, чекають на такий результат вже більше сотні вступників на смачний факультет. І дуже швидко цей час настане. А ми, викладачі, чекаємо нових студентів, нових пропозицій та вражень від них. Бо це не тільки наша робота, це наша сім’я.
Марія ЖЕПЛІНСЬКА
доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК