Анастасія Пономаренко з Черкащини обрала Харчові технології в НУБіП України першим пріоритетом

23 липня 2025 року

Анастасія Пономаренко – випускниця Золотоніської загальноосвітньої школи №1 Черкаської області, яка свідомо обрала спеціальність «Харчові технології» в НУБіП України. Вона мріє створювати корисні продукти, впроваджувати інновації у харчовій промисловості та змінювати культуру харчування в країні. Аби детальніше дізнатися про її вибір ми задали кілька запитань. 

— Анастасіє, чому ти обрала саме спеціальність «Харчові технології»?

— Я давно цікавлюся тим, як створюються продукти. Люблю і вмію готувати. Але найбільше мене захоплює можливість робити харчування не лише смачним, а й корисним. Зараз світ потребує безпечних, екологічних та інноваційних рішень у харчовій промисловості, і я хочу бути частиною цих змін.

— Це доволі амбітна мета. Чому обрала саме НУБіП України?
 
— Спочатку я ознайомилася з пропозицією – що дає університет, факультет харчових технологій і управління якістю продукції АПК на офіційному сайті. До речі, він дуже вирізняється з-поміж інших. Інформації багато, багато відгуків, продемонстровані практичні заняття, міжнародна співпраця, лабораторні роботи і цікаві інтерв’ю зі студентами та такими як я – абітурієнтами. А ще дуже багато корисного я знайшла в соціальних мережах, на сторінці у Facebook, youtube-каналі НУБіП.inside. 
 
Мені імпонує, що НУБіП має сильну наукову базу, сучасні лабораторії, співпрацює з європейськими університетами і дає практичні навички. Факультет пропонує дуже сучасну освітню програму. Мабуть я одна з небагатьох (так мені сказали під час мініекскурсії факультетом), хто поцікавився дисциплінами і темами, які будемо вивчати. Крім того, університет має високі позиції в рейтингах. А це означає, що диплом цінується. Тож і подала документи з першим пріоритетом.
 
— Яким ти бачиш своє професійне майбутнє після закінчення університету?
 
— Хотіла б працювати за фахом в мирній Україні. Думаю над розробкою нових продуктів — наприклад, альтернативних джерел білка або функціонального харчування. Також мене цікавить якість і безпечність харчових технологій. Можливо, навіть відкрию власне виробництво. Але поки не скажу яке саме, це моя мрія та бізнес-ідея. Передусім потрібно навчитися і стати фахівцем. Вже не можу дочекатися результатів вступу, поселення до гуртожитку, який, до речі, сучасний і в ньому є все необхідне, та початку навчання. Мені казали, що це не схоже на школу. Порівняю.
 
— Дякуємо за такі щирі відповіді і чекаємо серед наших найактивніших студентів!
 
Розмовляла Наталія Голембовська
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook