Тетяна Кобилинська: моя виробнича практика в кафе «ASTORIA»

4 липня 2025 року
 Я, Тетяна Павлівна КОБИЛИНСЬКА, студентка 2 курсу освітньої програми «Готельно-ресторанна справа», проходила виробничу практику в затишному та динамічному Кафе «ASTORIA».

Цей період став для мене не просто частиною навчання, а справжнім зануренням у світ гостинності, що значно прискорило моє професійне становлення. Це яскравий приклад того, як завзятість, професіоналізм та незгасне прагнення до розвитку можуть відкрити нові, раніше не видимі горизонти.

Під час навчання за спеціальністю я здобула не просто теоретичні знання, а справжні фахові навички, які лягли в основу моєї професійної підготовки. Вони не тільки сформували мою компетентність у ресторанному бізнесі, але й стали міцним фундаментом для мого розвитку як багатогранного фахівця з широким спектром можливостей.

Проходячи практику в кафе «ASTORIA», я відчула, як швидко здобуваю повагу колег та, що найважливіше, прихильність гостей закладу, завдяки своїй привітній посмішці, відповідальному підходу та неперевершеній уважності до кожної дрібниці. Моя робота як офіціанта не обмежувалася лише подачею страв, — я перетворила її на справжнє мистецтво, придумуючи щоразу нові, візуально привабливі та цікаві подачі, які дивували та радували відвідувачів. Водночас, за барною стійкою я відчувала себе справжнім алхіміком, створюючи (змішуючи) оригінальні коктейлі, що не лише втамовували спрагу, а й зацікавлювали гостей своєю історією та незвичайними смаковими поєднаннями. Я завжди була готова допомогти гостям, надати найповнішу інформацію про меню, і головне, — створити ту неповторну атмосферу комфорту та затишку, за якою люди повертаються знову і знову.

 

Протягом практики активно проявляла ініціативу та невпинно прагнула розширити свої знання. З жадобою до нових знань брала участь у різноманітних тренінгах та навчальних програмах, що дозволило мені поглибити свої навички в сфері гостинності та краще розуміти найтонші потреби та бажання гостей, передбачаючи їх ще до того, як вони будуть озвучені. Завдяки старанням, безмежній відданості справі та помітному внеску в роботу закладу, керівництво кафе «АSTORIA» не залишило мою працю без уваги. Я отримала унікальну можливість глибше ознайомитись з обов'язками фахівця цього напрямку. Це дозволило мені не лише теоретично, а й на практиці доторкнутися до забезпечення бездоганного сервісу, освоїти тонкощі вирішення різноманітних, іноді непередбачуваних питань, а також взяти участь в організації різних заходів.

Одна з найбільших цінностей моєї університетської освіти, що розкрилася під час практики, полягає в управлінських навичках. Я навчилася організовувати заходи різного масштабу — від затишних маленьких зустрічей до грандіозних банкетів, що допомогло впоратися з різноманітними завданнями та забезпечити бездоганне обслуговування гостей на будь-якому рівні.

 

 

Я безмежно рада, що мала унікальну можливість пройти практику саме в команді кафе «ASTORIA» і здобути такий цінний та багатогранний досвід у динамічній та натхненній компанії. Цей практичний досвід є для мене не просто нагородою за мою працю, а справжнім підтвердженням того, що будь-які цілі, навіть найамбітніші, можна досягти завдяки невичерпній наполегливості та незламній вірі в себе. Моя історія, сподіваюсь, може стати для когось справжнім джерелом натхнення, хто прагне досягти успіху у сфері гостинності. Вона яскраво демонструє, що навіть починаючи з, здавалося б, найпростіших позицій, можна повністю реалізувати свій потенціал та безперервно рухатися вперед, підкорюючи нові вершини.

Університет став для мене не просто закладом освіти, а справжнім місцем, де я формую власні погляди на життя, навчаюся критично мислити, аналізувати інформацію та приймати зважені, обґрунтовані рішення, які впливатимуть на моє майбутнє.

Тетяна КОБИЛИНСЬКА,
студентка 2 курсу освітньої програми
«Готельно-ресторанна справа»

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook