Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології: поліпшуємо роботу кафедр та підготовку фахівців

26 вересня 2015 року

     23 вересня на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології відбулися збори науково-педагогічних працівників щодо реалізації програми «Голосіївська ініціатива – 2020». 

     Декан факультету Микола Доля ознайомив присутніх з порядком денним засідання та наголосив на основних позиціях, які мають бути висвітлені в презентаціях завідувачів кафедр.

     Кожен завідувач, а їх на факультеті одинадцять, в своїй доповіді розкрив стан, перспективи розвитку та проблеми у навчальній, кадровій, науково-методичній, виховній, міжнародній, профорієнтаційній та інших складових роботи очолюваних ними підрозділів.

    

     За результатами зустрічі узагальнено пропозиції щодо поліпшення роботи кафедр та підвищення якості підготовки фахівців на факультеті. Перше – плідна співпраця з радою роботодавців, узгодження навчальних планів і програм з сучасними потребами виробництва. Друге – посилити фундаментальну і прикладну дослідницьку роботу на кафедрах. Третє – сприяти виданню навчально-методичних розробок за закріпленими дисциплінами, в першу чергу у розробці електронних посібників і підручників. Наступна пропозиція стосувалася розробки плану переоснащення матеріально-технічної бази навчальних, науково-виробничих та навчально-науково-виробничих лабораторій. Крім цього, викладачі кафедр мають активізувати профорієнтаційну роботу. П'яте – посилення підготовки докторських та кандидатських дисертацій. Шосте і сьоме – залучення провідних науковців до навчальної роботи, активізація підготовки комплексних магістерських програм за дослідницьким і виробничим спрямуваннями. Також потребує посилення робота наукових гуртків на кафедрах. Особлива увага – залученню позабюджетних коштів, іноземних студентів на навчання.

Ірина Білоус


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook