У навчально-дослідних господарствах соняшник зібрано. Посівна – завершується

25 вересня 2015 року

     25 вересня у НДГ «Великоснітинське» ім. О. Музиченка закінчили збирання соняшника.
     Всього цією культурою було засіяно 372 гектари. Цьогорічна її урожайність – 30 ц/га.
     – Щиро кажучи, ми розраховували на дещо більше, – говорить директор господарства Микола Журавель. – Але, враховуючи, що з 15 травня не було жодного дощу, такий результат теж можна назвати непоганим.
     Якщо соняшник вже зібрано, то посівна – у розпалі. Як говорить керівник «Великоснітинського», під озиму пшеницю цієї осені виділено 700 га. Зерно – власне, супереліта Сотниця, додає головний агроном Федір Воробей.

      Тож на великоснітинських полях, де ми встигли побувати, кипить робота. Трактор Valmet у парі з сіялкою Great plains обслуговують оператор Олександр Шевчук, сіячі Сергій Ткач і Володимир Душкевич та водій Ігор Кошара. Друга бригада, що працює на вітчизняній техніці, – це Юрій Петрашенко, Юрій Діхтяр, Анатолій Калач і Ігор Безпрозванний. Переконані, що днів за три посівну закінчать.

     В Агростанції посівна теж в розпалі. На полі, де працює CLAAS у парі з сіялкою Mistral, зібралося все керівництво господарства. І поки директор Віктор Журавель та головний агроном Таїсія Григорусь визначають глибину висіву, головний інженер Петро Максак та механізатор Тарас Благополучний налагоджують сіялку. Тут теж певні, що за три дні посівну завершать.
     Ми провели повний комплекс підготовки ґрунту і насіння для посіву, коментує Таїсія Григорусь. А зараз сіємо три сорти української селекції – озиму пшеницю Злука, Орійка та Лісова пісня.

      До хліборобів обох господарств у мене було одне загальне питання: чи всього для роботи вистачає? Та вистачає, лунало у відповідь. Бракує лише одного – дощу. Тож дуже тішаться прогнозами Гідрометцентру, які з понеділка обіцяють опади.

Валентин Обрамбальський
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook