XVI Міжнародна наукова конференція «Науково-технічні засади розробки, випробування та прогнозування сільськогосподарської техніки і технологій» присвячена пам’яті академіка Л.В. Погорілого

16 вересня 2015 року
УкрНДІПВТ ім Л.В.Погорілого

16 вересня 2015 року відбулася XVI Міжнародна наукова конференція «Науково-технічні засади розробки, випробування та прогнозування сільськогосподарської техніки і технологій» присвячена пам’яті академіка Л.В. Погорілого на базі УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого
 
 
Учасники XVI Міжнародної наукової конференції «Науково-технічні засади розробки, випробування та прогнозування сільськогосподарської техніки і технологій» присвяченої пам’яті академіка Л.В. Погорілого
 
Участь у роботі конференція прийняла делегація від Національного університету біоресурсів і природокористування України у складі: проф. Войтюк Д.Г., директор НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК, проф., д.т.н.,  Войтюк В.Д., директор наукового парку Національного університету біоресурсів і природокористування України «Стале природокористування та якість життя», проф., д.т.н.,   Теслюк В.В., проф., д.т.н.,   Голуб Г.А., доц., к.т.н. Броварець О.О.
Зі вступним словом виступив директор УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого д.т.н., проф., чл.-кор. НААНУ Кравчук В.І., який наголосив на важливості науково-випробувальних досліджень.

 
 
Виступ директора УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого д.т.н., проф., чл.-кор НААНУ Кравчука В.І.
 
З вітальним словом виступив проф. Войтюк Д.Г. У своїй доповіді «Л.В.Погорілий – гордість «Альма-Матер»» наголосив, що:
« Феномен видатного вченого, інженера дослідника не тільки результат фундаментальної освіти, величезної, цілеспрямованої роботи в досягненні поставленої мети, але перед усього в його природній обдарованості і здатності розвивати і примножувати свої розумові здібності. Тому хотів вказати також, щоб крім хисту видатного науковця Леонід Володимирович, мав неабиякий хист педагога. Він блискуче читав лекції студентам з основ наукових досліджень, працюючи за сумісництвом доцентом, а згодом професором кафедри сільськогосподарських машин.
В співавторстві з академіком П.М.Василенком був виданий навчальний посібник «Основы научных исследований», яким користувались всі сільськогосподарські ВНЗ СРСР.
   Багато вчених захистили кандидатські і докторські дисертації у вченій раді факультету механізації Української сільськогосподарської академії. Але захисти кандидатської, а згодом і докторської, дисертацій Леонідом Погорілим – це були події великого наукового звучання, злету наукової думки в розробці і використанні фундаментальних методів досліджень стосовно бурякозбиральної техніки, оптимізації комплексів машин, використанні аналітичних і статистичних методів досліджень, глибокої логіки і   педагогічної майстерності при викладі складних закономірностей механізованих процесів сільськогосподарського виробництва. Захисти дисертацій Погорілого, його наукові доповіді і виступи на науково-виробничих конференціях завжди були блискучими, мали великий науковий резонанс, були неперевершеним взірцем людської логіки і їх відлуння знаходило відгук у всіх, хто мав щастя його слухати, від академіків до рядових механізаторів і лаборантів.»
 
 
Виступ проф. Войтюка Д.Г.
З доповідями також виступили проф., д.т.н.,   Голуб Г.А. «Основні принципи виробництва і використання біопалив», проф., д.т.н., Войтюк В.Д. на тему «Стратегія технічного сервісу енергонасичено сільськогосподарської техніки», проф., д.т.н.,   Теслюк В.В. «Концептуальні засади інженерного забезпечення впровадження біотехнології виробництва мікобіопреппаратів», доц., к.т.н. Броварець О.О. «Обґрунтування механіко-конструктивних параметрів і режимів функціонування технічних систем локального моніторингу електропровідних властивостей грунтового середовища у режимі реального часу з використанням тороподібних пустотілих електродів різної форми для оперативного моніторингу агробіологічного стану та управління зонами варіабельності параметрів сільськогосподарського поля.»
 
Робота секцій здійснювалася за напрямками:
- Сільськогосподарська техніка та інформаційно-керуючі засоби: випробування, прогнозування, конструювання;
- Новітні технології в АПК: програмування, управління, оцінювання
 - Енергозбереження та альтернативна енергетика в АПК.
Обґрунтування механіко-конструктивних параметрів і режимів функціонування технічних систем локального моніторингу електропровідних властивостей грунтового середовища у режимі реального часу з використанням тороподібних пустотілих електродів різної форми для оперативного моніторингу агробіологічного стану та управління зонами варіабельності параметрів сільськогосподарського поля.
 
Під час роботи піднімались важливі питання розвитку сучасної технічної науки, новітні засади розробки, випробування та прогнозування сільськогосподарської техніки і технологій. Як результат -  означили перспективні шляхи її розвитку та подальшу  інтеграції у сучасних агропромислових підприємствах

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook