Традиції жити та перемагати

24 вересня 2015 року
ННІ лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України

Скоро виповниться 35 років славній традиції проводити на початку навчального року першість з футболу серед груп і курсів. За цей час до улюбленої в цілому світі гри долучилося багато поколінь лісівників, сформувалося багато славних традицій, які живуть і допомагають у повсякденному житті випускникам факультету, а нині інституту в усіх куточках України і далеко за її межами. Ця прекрасна гра багатьом з них допомогла стати не тільки фізично здоровими людьми, а й виховала в них чудові людські якості, без яких важко уявити собі гармонійно розвинену особистість, допомогла зайняти гідне місце в суспільстві, зробила не байдужими до проблем галузі, потреб колективу, держави, чуйними до друзів і оточуючих. Більшість з них, відданість і любов до футболу, несуть впродовж багатьох років попри гаразди і негаразди, сягнувши висот і заслужених звань. Досить згадати Заслужених лісівників України, керівників державних лісогосподарських підприємств О.М. Гладиша, Ю.Ю. Сегеди і А.В. Гладського, Р.В. Сендзюка, Свириденка В.Л., яким у житті допоміг футбол. Палкими пропагандистами і прихильниками футболу залишаються збірники факультету минулих років і за кордоном: лісівник Анатолій Федик в Італії, підприємець Арістид Яніді в Греції, директор Теленєштського лісгоспу Василь Ілеску в Молдові та цими людьми перелік не закінчується.

Традиції розпочаті попередніми поколіннями продовжують жити і перемагати. Команда інституту багаторазовий переможець першості НУБіП України упродовж останніх років. Друге місце, яке іншими факультетами сприймається як досягнення, для лісівників прирівнюється до невдачі. Збірна факультету в минулому ставала переможцем першості м. Києва з футболу серед команд ВНЗ першої ліги, коли грала у вищій лізі, неодноразово приймала участь у змаганнях Східно-Європейської студентської ліги, неодноразовий призер Всеукраїнського турніру на Кубок «Юність Посулля» на честь Івана Сподаренка.

Врожайним став для спортсменів інституту переддень професійного свята – Дня працівника Лісу. Спочатку 18 вересня на базі Лубенського лісового коледжу збірна команда інституту у нелегкій боротьбі перемогла в змаганнях на Кубок «Юність Посулля». У першій грі наші хлопці перемогли з рахунком 2:1 команду ДП «Смілянське ЛГ» ФК «Явір», яка успішно грає у вищій лізі першості Черкаської області. У фіналі з мінімальним рахунком команда інституту 1:0 подолала сильну команду господарів і вперше завоювала почесний трофей.

У неділю на стадіоні відбулася першість серед курсів інституту, у якій прийняло участь 6 команд. Шосте місце зайняла збірна команда 1 курсу. Збірна команда 2 курсу зайняла 5 місце Справжня боротьба розпочалася за 3 місце, так магістри 1-го року навчання програли з рахунком 0:2 збірній команді 4 курсу. У фінальній грі зустрілася найдосвідченіша збірна магістрів 2-го року навчання, яка поступилася збірній команді 3 курсу з рахунком 0:1.

Після фінальної гри на футбольному полі відбулася товариська зустріч між збірною інституту та збірною викладачів, у якій було забито чимало голів-красенів, проте вона не виявила переможця, бо перемогла дружба – запорука єднання різних поколінь. Хвала Футболу, який як ніщо інше єднає країни і континенти, молоде і старше покоління людей, красу і силу, мужність і шляхетність. Тільки йому під силу змусити битися в унісон серця мільйонів вболівальників і робити дружбу всеперемагаючою.

За результатами першості сформовано збірну команду інституту з футболу, яка буде боротися за першість серед команд НУБіП України. Збірна розраховує на палку підтримку своїх прихильників.

Завідувач кафедри лісовідновлення
та лісорозведення, професор В. Маурер

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook