Традиції жити та перемагати

September 24, 2015
ННІ лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України

Скоро виповниться 35 років славній традиції проводити на початку навчального року першість з футболу серед груп і курсів. За цей час до улюбленої в цілому світі гри долучилося багато поколінь лісівників, сформувалося багато славних традицій, які живуть і допомагають у повсякденному житті випускникам факультету, а нині інституту в усіх куточках України і далеко за її межами. Ця прекрасна гра багатьом з них допомогла стати не тільки фізично здоровими людьми, а й виховала в них чудові людські якості, без яких важко уявити собі гармонійно розвинену особистість, допомогла зайняти гідне місце в суспільстві, зробила не байдужими до проблем галузі, потреб колективу, держави, чуйними до друзів і оточуючих. Більшість з них, відданість і любов до футболу, несуть впродовж багатьох років попри гаразди і негаразди, сягнувши висот і заслужених звань. Досить згадати Заслужених лісівників України, керівників державних лісогосподарських підприємств О.М. Гладиша, Ю.Ю. Сегеди і А.В. Гладського, Р.В. Сендзюка, Свириденка В.Л., яким у житті допоміг футбол. Палкими пропагандистами і прихильниками футболу залишаються збірники факультету минулих років і за кордоном: лісівник Анатолій Федик в Італії, підприємець Арістид Яніді в Греції, директор Теленєштського лісгоспу Василь Ілеску в Молдові та цими людьми перелік не закінчується.

Традиції розпочаті попередніми поколіннями продовжують жити і перемагати. Команда інституту багаторазовий переможець першості НУБіП України упродовж останніх років. Друге місце, яке іншими факультетами сприймається як досягнення, для лісівників прирівнюється до невдачі. Збірна факультету в минулому ставала переможцем першості м. Києва з футболу серед команд ВНЗ першої ліги, коли грала у вищій лізі, неодноразово приймала участь у змаганнях Східно-Європейської студентської ліги, неодноразовий призер Всеукраїнського турніру на Кубок «Юність Посулля» на честь Івана Сподаренка.

Врожайним став для спортсменів інституту переддень професійного свята – Дня працівника Лісу. Спочатку 18 вересня на базі Лубенського лісового коледжу збірна команда інституту у нелегкій боротьбі перемогла в змаганнях на Кубок «Юність Посулля». У першій грі наші хлопці перемогли з рахунком 2:1 команду ДП «Смілянське ЛГ» ФК «Явір», яка успішно грає у вищій лізі першості Черкаської області. У фіналі з мінімальним рахунком команда інституту 1:0 подолала сильну команду господарів і вперше завоювала почесний трофей.

У неділю на стадіоні відбулася першість серед курсів інституту, у якій прийняло участь 6 команд. Шосте місце зайняла збірна команда 1 курсу. Збірна команда 2 курсу зайняла 5 місце Справжня боротьба розпочалася за 3 місце, так магістри 1-го року навчання програли з рахунком 0:2 збірній команді 4 курсу. У фінальній грі зустрілася найдосвідченіша збірна магістрів 2-го року навчання, яка поступилася збірній команді 3 курсу з рахунком 0:1.

Після фінальної гри на футбольному полі відбулася товариська зустріч між збірною інституту та збірною викладачів, у якій було забито чимало голів-красенів, проте вона не виявила переможця, бо перемогла дружба – запорука єднання різних поколінь. Хвала Футболу, який як ніщо інше єднає країни і континенти, молоде і старше покоління людей, красу і силу, мужність і шляхетність. Тільки йому під силу змусити битися в унісон серця мільйонів вболівальників і робити дружбу всеперемагаючою.

За результатами першості сформовано збірну команду інституту з футболу, яка буде боротися за першість серед команд НУБіП України. Збірна розраховує на палку підтримку своїх прихильників.

Завідувач кафедри лісовідновлення
та лісорозведення, професор В. Маурер

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook