Відбувся VI конгрес анатомів, гістологів, ембріологів та топографоанатомів України

23 вересня 2015, 16:24
Запорізький державний медичний університет

З 16 по 18 вересня 2015 року у Запорізькому державному медичному університеті (ЗДМУ) відбувся VI конгрес анатомів, гістологів, ембріологів та топографоанатомів України. У роботі цього форуму взяла участь доцент кафедри гістології, цитології та ембріології Дишлюк Н.В. Форум зібрав провідних науковців цієї галузі з усіх вищих навчальних закладів гуманної і ветеринарної медицини та науково-дослідних інститутів України та зарубіжних країн. Співголовами наукового конгресу були: президент наукового товариства АГЕТ України, член-кореспондент НАМН України, професор Чайковський Ю.Б. та ректор ЗДМУ, заслужений діяч науки та техніки України, професор Колесник Ю.М. У числі їх заступників був завідувач кафедри гістології, цитології та ембріології нашого університету, доктор ветеринарних наук, професор Хомич В.Т.
Протягом трьох днів на пленарних і секційних засіданнях, а також у стендових доповідях, науковці розглянули актуальні питання розвитку і будови органів, їх систем та апаратів організму людини і тварин у нормі та в умовах зміни навколишнього середовища. З доповіддю на конгресі виступила доцент кафедри гістології, цитології та ембріології нашого університету Дишлюк Надія Володимирівна.

Пленарне засідання відкрив професор Чайковський Ю.Б., який привітав усіх учасників і побажав змістовних доповідей, творчого натхнення, вагомих здобутків та успіхів у науковій роботі. Він відмітив, що першочерговими завданнями товариства є пошук і отримання грантів на проведення фундаментальних досліджень і трансфер технологій.

Ректор ЗДМУ, професор Колесник Ю.М. виступив із привітанням учасників конгресу, ознайомив їх із структурою і навчальною та науковою діяльністю університету.

Завідувач кафедри анатомії людини, оперативної хірургії та топографічної анатомії ЗДМУ, професор Волошин М.А. зробив доповідь на тему: "50 років Запорізькому осередку наукового товариства АГЕТ України".

З доповіддю на секційному засіданні виступила доцент кафедри гістології, цитології та ембріології НУБіП України, Дишлюк Н.В. на тему: «Топографія лімфоїдної тканини в стінках шлунка і кишечнику свійської птиці».

На заключному пленарному засіданні учасниками конгресу були підведені підсумки роботи конгресу і намічені перспективні напрямки морфологічних досліджень в нашій країні.

Загальне фото на згадку

Для учасників конгресу були створені добрі житлові умови та широка культурна програма.

Готель «Пектораль», в якому проживали учасники конгресу

Краса природи острова Хортиця

ДніпроГЕС

Історико-культурний комплекс «Запорізька Січ», який відтворює образ козацької столиці й атмосферу часів козацтва


Дишлюк Н.В. та Яременко Л.М. (доцент Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця) із запорізьким козаком та його конем

Декоративні люльки запорізьких козаків

 

 

 


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook