Німецький досвід студентки НУБіП: квіти, подорожі і навчання

24 вересня 2015 року

     Поїздка в казку, чи можливо це в реальному житті? Не в Дісней Ленд, а дійсно в казку? Якщо ви, як і я, любите квіти, – тоді можливо! В одне із таких квіткових царств в Баварії (Німеччина) мені випала нагода потрапити цього року.

     Це господарство, в якому я проходила практику: 34000 м2 теплиць, понад 90000 м2 площ під відкритим небом – і все в квітах. Ціле море краси, запахів та приємної атмосфери. Хіба ж не квітковий рай? А зробили його люди, а якщо конкретніше, то я з моїми колегами. Ми садили, доглядали, готували до продажу різноманітні види бегоній, лаванд, флоксів, чорнобривців, гвоздик, айстр, соняшників, гераній тощо. І все це в такій кількості різноманітних відтінків, що просто очі розбігаються!

     За шість місяців свого перебування в Німеччині я змогла детально ознайомитися з сучасними технологіями поливу та засобами біологічного захисту, отримала гарний мовний досвід. Та ще й заробила, що дало можливість подорожувати країною. Це дуже яскрава сторінка мого життя, яка спонукає до ставлення нових цілей в майбутньому. Адже після такого досвіду хочеться жити зовсім інакше – будувати свою державу, розвивати її сильні сторони.


     А ще я дуже задоволена, що навчаюся в нашому університеті.

Адже він дав можливість через практики комусь просто заробити, а комусь – і здійснити свої мрії!

Вікторія Дроздович,
студентка факультету захисту рослин,
біотехнологій та екології

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook