НАУКОВЕЦЬ СЕЛЯНСЬКОЇ ВДАЧІ (пам’яті науковця і вчителя). Професор Коханівський Сергій Павлович

22 вересня 2015, 16:13

    Цими днями виповнюється річниця смерті Коханівського Сергія Павловича, професора кафедри електричних машин і експлуатації електрообладнання.


    Коханівський Сергій Павлович народився 10 лютого 1940 року в с. Терлиця, Монастирищенського району, Черкаської області. У 1964 р. закінчив Дніпропетровський сільськогосподарський інститут і отримав спеціальність інженер-механік.. З 1966 по 1967 рік працював викладачем у Монастирищенському сільському профтехучилищі. Протягом 1967-1968 рр. слухач педагогічного факультету Української сільськогосподарської академії. У 1968-1969 роках працював викладачем у Хотинському сільськогосподарському технікумі. З 1969 по1972 рік навчався в аспірантурі Української сільськогосподарської академії (нині Національний університет біоресурсів і природокористування України. Після закінчення аспірантури працював асистентом кафедри експлуатації і ремонту електрообладнання. Захистив кандидатську дисертацію в 1972 році. З 1979 року по 2015 рік працював доцентом, а згодом професором кафедри електричних машин і експлуатації електрообладнання.

За період роботи в університеті проявив себе талановитим педагогом, вченим і організатором. Значну увагу Коханівський С.П. приділяв покращенню матеріально-технічної бази кафедри.
    Він відомий в Україні і за кордоном вчений, що працював над проблемою підвищення надійності електрообладнання. Наукові розробки, якими займався професор Коханівський С.П., були спрямовані на зменшення та повне виключення використання срібла для контактів електричних апаратів. Актуальність цього наукового напрямку полягає не тільки в отриманні досить великого економічного ефекту, а і в тому, що Україна не має підприємств із видобування корисних копалин, в яких міститься срібло, як основна складова контактних матеріалів, що приводить до необхідності закупівлі контактних матеріалів за кордоном.
     За результатами роботи опубліковано понад 60 наукових праць, 5 підручників, 28 авторських свідоцтв та 5 патентів. Наукові розробки доведені до конкретного технологічного процесу і впроваджені у виробництво.
      Під керівництвом професора Коханівського С.П. захищено 4 кандидатські дисертації. Він установив і підтримував плідні зв’язки з науковими установами Національної академії наук України, Національної академії аграрних наук України. Постійно приймав участь у наукових конференціях.
      Надавав консультативну допомогу з навчально-методичної і наукової роботи співробітникам аграрних закладів освіти України.
Коханівський С.П. користувався авторитетом і повагою в колективі університету.

 

    Підручники і навчальні посібники проф. Коханівського С.П.

З повагою до вчителя – учні, доценти І.П. Радько, Наливайко В.А., Мрачковський А.М.

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook