Моніторинг годівлі високопродуктивних корів магістрами кафедри технологій виробництва молока та м’яса

22 вересня 2015 року

     У межах підготовки магістрів за програмою виробничого спрямування «Молочне скотарство» співробітники кафедри технологій виробництва молока та м’яса провели виїзне заняття з моніторингу годівлі високопродуктивних корів.
     Заняття проходило на молочно-товарній фермі ТОВ «Українська молочна компанія» Згурівського району Київської області. Це підприємство засноване у 2006 році та є найбільшим у державі з виробництва молока екстра-класу (виробнича потужність 100 т за добу). Чисельність худоби в ньому складає 7294 гол., у тому числі 3714 корів. Господарство є племінним заводом з розведення великої рогатої худоби голштинської породи За підсумками 2014 року середній надій молока на одну корову становив 9467 кг. Ферма обладнана двома доїльними залами «Паралель» – 2х36 компанії «DeLaval». Крім того, товариством побудовано найбільшу в Європі біогазову установку, яка забезпечує ефективну переробку органічних відходів.

 

     Слухачі магістратури під керівництвом досвідчених фахівців із використанням пенсельванського сепаратора кормів аналізували кормосуміші та з’їди і визначали відповідність співвідношення окремих фракцій нормативним вимогам. За результатами аналізу встановлювали ефективність змішування кормів та шляхи усунення недоліків у роботі кормороздавача та підготовки до згодовування окремих компонентів раціону.

    

     Аналіз перетравності кормів проводили шляхом промивання калових мас на пенсельванському сепараторі гною. Після виробничих досліджень, студенти разом із викладачами і провідними фахівцями господарства здійснили аналіз результатів та розробили програму вдосконалення раціонів і системи годівлі корів.

Антонюк Т.А.,
доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook