Прийняли присягу на вірність народові України

22 серпня 2015 року

 22 серпня. Сьогодні більше 300 курсантів, за п’ять хвилин офіцерів запасу, з числа студентів НУБіП та інших вишів України, які навчалися на військовій кафедрі нашого університету, прийняли військову присягу на вірність українському народові.

 
- День прийняття присяги – завершальний штрих польового збору офіцерів запасу. Місяць курсанти опановували практичні навички вогневої, тактико-спеціальної, тактичної, інженерної підготовки тощо, - говорить начальник кафедри військової підготовки полковник Анатолій Есаулов. - Набували навичок командирів механізованого танкового, автомобільного взводів, заступника командира з озброєння, інженера електроспецобладнання і т.д. Причому дівчата, яких на зборах було досить багато, і які теж претендують на лейтенантські зірки, не поступалися хлопцям. А у дечому, зокрема стрільбі з автомата чи кулемета, навіть були кращими. 
 
 
 
З цією знаменною подією їх вітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який спеціально, попри вихідний день, завітав на ці урочистості. Свого часу він теж проходив у цих краях свій перший офіцерський збір. І розуміє, наскільки це хвилююче і важливо для нинішнього покоління. Він закликав студентів бути відданими Україні, гідними її синів і дочок, які упродовж віків виборювали незалежність. Зокрема пам’яті бійців тутешньої Гончарівської бригади, які полягли в боях з терористично-російськими військами на сході України. Їх імена навічно викарбувані на стелах невеликого меморіалу пам’яті на території цієї військової частини.
 
 
 
 
Ректор також віддав належне і вагомій праці офіцерів кафедри. Адже якщо раніше в організації і проведені польових зборів допомагали їм інструктори з частин, де вони проходили, то цього року весь тягар ліг на плечі наших офіцерів. Бо переважна частина місцевої бригади перебуває сьогодні в зоні АТО. А ті, хто повернувся з фронту, передавали неоціненний бойовий досвід курсантам.
 
 
 
Та очільник університету не був єдиним у щирому бажанні привітати студентів з прийняттям присяги. Щоб привітати своїх єдиних, на врочистості приїхали цілими сім’ями з різних куточків України. Так, майбутнього інженера-механіка Дениса Завальського вітали батьки Сергій і Олена, дядько Анатолій Бабієнко з дружиною і, звісно, племінник школяр Антон, який вже зараз мріє стати студентом університету. А студентку факультету захисту рослин, біотехнології та екології Ніну Смаль теж приїхала вітати не менш поважна сімейна делегація – батьки Анатолій і Валентина та сімейство Скоциків Тетяна, Діана та Віталій. А от майбутньому інженеру-енергетику Сергію Жогло припало до вподоби вітання коханої Аліни та сестрички Олесі (обидві, до речі, теж наші студентки). 
 
 
І от урочистий марш, хвилини якого назавжди запам’ятаються кожному з цих молодих людей, благословення отця Юрія, який вже кілька разів раніше благословляв студентів в день прийняття присяги. Новоспеченим офіцерам буде присвоєно перше звання – молодший лейтенант запасу. І дай Бог, щоб їм не довелося застосовувати набуті практичні знання серед вогню і смерті. А якщо вже й доведеться – щоб ці навички допомогли воювати як належне, захищаючи батьківщину.
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook