НУБіП відзначив День Незалежності

21 серпня 2015 року

 21 серпня, напередодні 24-ї річниці незалежності, колектив університету зібрався на урочистості з нагоди цього державного свята. 

 
Ректор Станіслав Ніколаєнко нагадав основні віхи становлення української державності. 24 роки наша країна розвивається в складній політичній боротьбі та умовах зовнішньої загрози. Це майже покоління. Тобто в нашій державі вже виросла ціла плеяда юнаків і дівчат, які народилися в незалежній Україні і не знають та не хочуть іншої. Вони люблять свою державу, її мову, традиції, духовність.
 
    
Безумовно, сьогоднішня Україна пішла з однієї з найкрупніших держав Європи – Київської Русі. Ми споконвіку живемо на прекрасних грунтах, маємо чудовий генетичний потенціал, гори, ріки, моря.  Але так історично склалося, що через це наші пращури поряд з плугом мусили тримати і меча.  І тоді, на жаль, втримати державність не вдалося.
 
Другим важливим етапом стали Запорізька Січ і визвольна боротьба. Саме тоді перед усім світом став праобраз Української держави, коли козаки на чолі з Богданом Хмельницьким дали відсіч одній з найпотужніших армій – польській. Та знову ж таки, в силу певних причин, утримати державу не вдалося.
 
Третім етапом, безумовно, є  1917-1920 роки. Саме тоді постала нова Українська держава, було сформовано тимчасовий  уряд і наші предки показали всьому світу, що можуть  не лише створити державу, а й постояти за неї.
 
І хоча наступний період ми називаємо застоєм, але і в той час було зроблено багато для економічного розвитку, розбудови, освіти, зокрема і аграрної.
 
 
 
Зараз ми живемо в незалежній Україні. Працюємо, розбудовуємо університет. Все це стало можливим завдяки нашим зусиллям. А що головне для університету? Отримати гарного абітурієнта, дати йому якісну освіту і випустити висококваліфікованого фахівця. І навіть у нинішніх складних умова, коли кількість вступників значно зменшилася – на 23% порівняно з минулим роком – ми впоралися. Проведена величезна профорієнтаційна робота і НУБіП України – єдиний з-поміж аграрних вишів (!) –  виконав держзамовлення і збільшив число контрактників. Тож маємо якісний контингент і повинні сіяти розумне, добре, вічне. Це наша відповідальність перед суспільством – так підготувати дітей, що  підніметься наше село, аграрний сектор, а за ним – і вся Україна.
 
Завершуючи, Станіслав Ніколаєнко ще раз привітав колектив з 24-ю річницею Незалежності, подякував за злагоджену роботу і побажав миру, здоров’я і нових звитяг. Та наголосив, що колектив повинен розвиватися, а ми всі – підтримувати один одного.
 
      
Голова Студентської організації Вікторія Мялук привітала колектив з Днем Незалежності, та запевнила, що студентство НУБіП прикладе максимум зусиль, аби Україна була єдиною і процвітаючою.
 
 Голова профкому співробітників НУБіП України Ростислав Тарасенко приєднався до привітань, ще раз підкресливши вагомість цієї дати. Та зауважив, що Українська держава сягає сивої давнини, але багатьом поколінням наших предків довелося виборювати своє право на мову та державу. І лише нашому – це вдалося. Тому ми повинні зробити все для покращення іміджу нашого рідного університету і країни в цілому. І тут величезну роль відіграє соціальна захищеність громадян, якою опікуються профспілки. Адже саме вона дає відчуття, що ми живемо в сильній, незалежній і самодостатній країні.
    
 
Завершилося урочисте зібрання виступами університетських вокалістів та спільним фото.
 
 
 
Ірина Білоус,
Ольга Наконечна
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook