Навчальна практика – невід’ємна складова у підготовці висококваліфікованих технологів з виробництва та переробки продукції тваринництва

3 серпня 2015 року

     Щоб підготувати технологів з виробництва і переробки продукції тваринництва високого рівня, необхідною є навчальна практика, на якій студенти закріплюють набуті теоретичні знання і практичні вміння з дисципліни «Вступ до фаху». 
     Під час цієї практики студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів знайомляться з технологіями вирощування та переробки продукції тваринництва безпосередньо на виробництві. Крім того, відбувається зорієнтування першокурсників у майбутній професії, формується загальна уява про обраний фах.
     Зазвичай місця проведення практики – навчальна лабораторія з розведення та селекції тварин кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин, навчально-дослідні господарства університету «Ворзель», «Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка», «Агрономічна дослідна станція», навчально-наукова лабораторія кафедри конярства та бджільництва (стайня) та навчально-наукова лабораторія з бджільництва кафедри конярства та бджільництва (пасіка). Цьогоріч практика проводилася також на базі НДГ.

     Під керівництвом селекціонера, вченого, завідувача кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Андрія Геті та доцента кафедри Василя Бочкова студенти 1-го курсу ознайомилися з технологіями виробництва і первинної обробки молока та виробництва м’яса великої рогатої худоби, свинини, продукції бджільництва, а також з технологіями у конярстві. Вивчили основні господарські та біологічні особливості тварин різних видів та порід. 
     Професор А.А. Гетя поділився власним багатогранним досвідом з майбутніми технологами, розповів їм про всі технологічні процеси, що відбуваються на підприємстві, шляхи їх покращення та поліпшення якості продукції.

В.о. завідувача кафедри Гетя А.А. знайомить студентів 1 курсу 3 групи напрямку підготовки «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» факультету тваринництва та водних біоресурсів з технологією утримання корів у ВП НУБіП України НДГ «Ворзель»

В.о. завідувача кафедри Гетя А.А. розповідає студентам у ВП НУБіП України НДГ «Ворзель» про основи розведення та селекції великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи

     Разом з цим, на практиці студентську молодь не лише навчають, а й виховують в дусі патріотизму, віри в себе й оточуючих, прагнення змін на краще вже у недалекому майбутньому. Проводять виховні заходи керівники практики в навчальній аудиторії гуртожитку НДГ.

     Навчальна практика з дисципліни «Вступ до фаху» сприяє засвоєнню в подальшому низки дисциплін фахового спрямування. Їх опанування дасть змогу майбутньому технологу правильно організувати виробництво, обробку та переробку тваринницької продукції. А це – запорука підвищення продуктивності сільськогосподарських тварин, поліпшення якості тваринницької продукції, збереження та покращення здоров’я людей.

     

В.о. завідувача кафедри Гетя А.А. розповідає студентам 1 курсу про основи розведення тварин та технологією вирощування молодняку української чорно-рябої молочної породи у ВП НУБіП України НДГ «Ворзель», при цьому роблячи аналіз даної технології. Студенти уважно слухають, задають запитання

Доктор сільськогосподарських наук Гетя А.А. роз’яснює студентам 1 курсу 3 групи про необхідність виробництва якісних кормів для тварин та технологію виробництва й зберігання силосу

    

 Студенти 1 курсу 1 групи під керівництвом доцента Бочкова В.М. ознайомились з технологією виробництва продукції свинарства у ВП НУБіП України племзавод «НДГ Агрономічна дослідна станція»

Студентки 1 курсу 1 групи зацікавились технологією отримання та вирощування поросят у ВП НУБіП України племзавод «НДГ Агрономічна дослідна станція»

Студенти 1 курсу 1 групи під керівництвом доцента Бочкова В.М. ознайомились з технологією виробництва продукції скотарства у ВП НУБіП України племзавод «НДГ Агрономічна дослідна станція»

В.о. завідувача кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин д.с.-г.н. Гетя А.А. разом із доцентом кафедри к.с.-г.н. Бочковим В. М.біля студентського гуртожитку ВП НУБіП України НДГ «Ворзель»

 

Вадим Кондратюк,
декан факультету тваринництва та водних біоресурсів
Андрій Гетя,
завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин
Василь Бочков,
доцент кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook