До уваги членів Ради роботодавців університету!

27 липня 2015 року

 Згідно з домовленостями прошу членів ради, голів рад роботодавців факультетів та навчально-наукових інститутів до 10 серпня направити плани роботи відповідних рад на 2015-2016 навчальний рік на адресу електронної пошти [email protected].

При формуванні планів прошу також врахувати кілька концептуальних положень.
 
1.  Провести аналіз навчальних програм підготовки бакалаврів та магістрів. При цьому рекомендуємо звернути увагу на обсяги підготовки з дисциплін, які є важливими для спеціалістів сільськогосподарського виробництва, але є не прямими за фахом, з обговоренням результатів зазначеного аналізу на засіданні вченої ради факультету (ННІ). Наприклад, для інженерів – курси з питань землеробства чи зоотехнії, для економістів – курси з рослинництва чи інженерії. 
 
2. Спільно з керівництвом факультетів визначитися з раціональної диференціації напрямів підготовки (спеціальностей), виходячи з сучасних тенденцій розвитку агропромислового виробництва.
 
3.  Провести оцінку навчальної бази факультету (лабораторії, прилади, обладнання, дослідні господарства тощо) на предмет їх відповідності вимогам підготовки сучасного випускника університету.
 
4. Провести зі студентами 3-5 курсів зустрічі з профорієнтації із залученням представників провідних підприємств, наукових установ тощо, які потребують притоку молодих спеціалістів.
 
5.  Надати допомогу деканату з формування базових підприємств для проходження студентами виробничої практики.
 
6.  Визначитися з керівництвом факультету (ННІ) щодо організації екскурсій студентів на передові підприємства галузі та надати відповідну підтримку з їх проведення.
 
7.  Сприяти у проведенні наукових та практичних конкурсів для студентської молоді з питань, які відповідають професійному напряму їх підготовки.
 
8.  Сформувати спільно з керівництвом факультету перелік ймовірних спонсорів для оновлення лабораторного обладнання, приладів, стендів тощо.
 
9. Сприяти керівництву факультету у проведенні ярмарки робочих місць (молодих спеціалістів) заздалегідь до випуску фахівців.
 
10. Сформувати пропозиції до законодавчих ініціатив, що спрямовані на отримання пільг підприємствами, які надають свою виробничу базу для практичних занять студентів та проходження ними виробничої практики.
 
Наступне засідання Ради роботодавців НУБіП планується на початку вересня поточного року, про що буде повідомлено додатково.
 
З повагою Валерій Адамчук, 
голова Ради роботодавців НУБіП України
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook