Кафедра сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка

Державні нагороди та відзнаки

   За результатами своєї праці співробітники кафедри відзначені державними нагородами та відзнаками: академік П.М.Василенко рішенням Президії ВАСГНІЛ за розробку теоретичних основ землеробської механіки нагороджений Золотою медаллю ім. В.П. Горячкіна (1977 р.) та Почесною відзнакою Президента України (1995 р.) за видатні заслуги в галузі землеробської механіки; професор Д.Г. Войтюк – орденом «Знак Почета» (1981 р.), орденом «За заслуги» ІІІ (1998 р.) та ІІ ступенів (2005 р.), трудовою відзнакою Міністерства аграрної політики України «Знак пошани» та Почесною грамотою Верховної ради України (2004 р.), знаком Міністерства освіти і науки України «За наукові досягнення» (2005 р.), медаллю ім. Михайла Очаповського Польської академії наук (2008 р.), а також йому присвоєні почесні звання «Заслужений працівник народної освіти УРСР» (1990 р.), «Відмінник освіти України» (2003 р.); доцент В.С. Гапоненко – знаком «За отличные успехи в работе» в галузі вищої освіти СРСР (1982 р.) за вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих кадрів для АПК України; професор Л.В. Аніскевич – знаком «Відмінник освіти України» (2005 р.) та знаком «Відмінник аграрної освіти та науки» ІІІ ступеня (2006 р.); доцент Ямков О.В. – знаком «Відмінник освіти України» (2003 р.).

   На кафедрі функціонує науково-дослідна лабораторія точного землеробства (завідувач, професор Л.В.Аніскевич), яка нагороджена десятьма дипломами за участь у Міжнародному виставковому форумі «Інтер-Агро» за 2003 – 2011 р.р., та золотою медаллю міжнародної виставки «АГРО – 2009».

   Кафедра має свою філію в Українському науково-дослідному інституті по прогнозуванню та випробуванню техніки і технології для сільськогосподарського виробництва (УкрНДІПВТ), де студенти ознайомлюються з машинами, що випробовуються, а також з методами і засобами їх випробування.

   Результати наукових досліджень кафедри знаходять застосування не лише в України, а й за її межами. Монографія П.М. Василенка і І.І.Василенка «Автоматизация сельскохозяйственного производства» занесена у Міжнародний фонд літературних джерел, на основі яких економічна комісія ООН оцінювала стан автоматизації сільськогосподарських процесів у різних країнах світу.

   Рішенням Президії ВАСГНІЛ за розробку теоретичних основ землеробської механіки професору П.М. Василенку була присуджена «Золота медаль ім. В.П.Горячкіна» та Почесна відзнака Президента України; за вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих кадрів для АПК України доцента В.С.Гапоненка відзначено нагрудним знаком «За отличные успехи в работе» в галузі вищої освіти СРСР, проф.. Д.Г.Войтюка – орденами «Знак Почета», «За заслуги» ІІІ та ІІ ступенів.

   Професор Мироненко В.Г. удостоєний Державної премії України в галузі науки і техніки 2011 року за роботу «Система використання біоресурсів у новітніх біотехнологіях отримання альтернативних палив.»
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook