Обговорення проєктів ОПП «Готельно-ресторанний бізнес» на наступний навчальний рік

20 жовтня 2024 року
На кафедрі готельно-ресторанної справи та туризму відбулось розширене засідання проєктних груп з розробки освітньо-професійних програм для підготовки здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» в змішаному форматі.
Гаранти ОП представили до обговорення оновлені освітні програми, а саме:
  • к.е.н., доц. Гопкало Л.М. – гарант ОПП «Готельно-ресторанний бізнес» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти;
  • д.е.н., проф. Мельниченко С.В. – гарант ОПП «Готельно-ресторанний бізнес» другого (магістерського) рівня вищої освіти.
У процесі обговорення освітніх програм та навчальних планів на 2025-2026 навчальний рік, члени проєктних груп звернули особливу увагу на результати викладання навчальних дисциплін за даними ОПП у 2024 році. Використання даних результатів та думок учасників освітнього процесу дозволяє забезпечити адаптацію освітніх програм до нових викликів, а також впроваджувати передові педагогічні методики, що відповідають міжнародним стандартам якості освіти.
 
Аналіз освітніх практик, які використовуються як в українських, так і в закордонних закладах, дозволив визначити кілька ключових напрямків, що сприятимуть підвищенню якості освітнього процесу. Наприклад, особлива увага приділяється інтеграції інноваційних підходів до викладання, зокрема, використанню гібридних форматів навчання, що поєднують дистанційне та аудиторне навчання. Важливим компонентом також є розвиток м'яких навичок (soft skills) у здобувачів, таких як критичне мислення, комунікація та управління часом, які є затребуваними на сучасному ринку праці.
 
Під час засідання проєктної групи обговорено результати проходження акредитаційної експертизи ОПП «Готельно-ресторанний бізнес» другого (магістерського) рівня вищої освіти та враховано рекомендації при підготовки проєкту ОПП на наступний навчальний рік.
 
Запропоновані проєкти освітньо-професійних програм обговорено із залученням науково-педагогічних працівників, які викладають на даних програмах. У результаті запропоновано в ОПП «Готельно-рестораний бізнес» на:
  • першому (бакалаврському) рівні вищої освіти замінити курсовий проєкт з дисциплін «Готельна справа» та «Ресторанна справа» на курсову роботу, а курсову роботу з дисципліни «Проєктування закладів готельно-ресторанного господарства» на курсовий проєкт;
  • другого (магістерському) рівні вищої освіти внести зміни до складу проєктної групи в зв’язку із завершенням навчання здобувачем вищої освіти; у розділі форми атестації здобувачів зазначити про перевірку магістерських кваліфікаційних робіт на плагіат та оприлюднення їх на сайті університету у репозитарію.
Для подальшого обговорення проєктів освітньо-професійних програм, врахування думок стейкхолдерів, представників академічної спільноти, здобувачів вищої освіти на базі кафедри готельно-ресторанної справи та туризму 08 листопада 2024 року буде проведено ІІ Всеукраїнський освітній нетворкінг «Практико-орієнтована підготовка фахівців з галузі 24 «Сфера обслуговування: реалії та виклики»
Запрошуємо усіх бажаючих.
 
 
Лариса ГОПКАЛО, Світлана МЕЛЬНИЧЕНКО,

гаранти ОП «Готельно-реторанний бізнес» 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook