Працюємо, навчаємо, навчаємось: підвищення професійної компетентності НПП факультету харчових технологій у ресторані сучасної київської кухні «ГЛЕК»

9 жовтня 2024 року

Ресторани часто стають майданчиками для семінарів, тренінгів або освітніх заходів, де професіонали можуть вдосконалювати свої навички та взаємодіяти один з одним у неформальній обстановці, щоб створити більш розслаблену атмосферу для навчання та обміну досвідом.

На початку жовтня в київському ресторані “Глек”, з метою підвищення кваліфікації, відбулася зустріч власників ресторану та викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
 
Ресторан знаходиться в самому центрі столиці в історичній будівлі 1882 року, на розі найдавніших вулиць Володимирською і Великою Житомирською та між двох святинь Києва: Михайлівским та Софіївським соборами.
 
Ресторан «Глек» — це про смачну їжу, гастрономічні відкриття, про фудпейрінг з винами і напоями. Саме тут творять київську гастрономічну культуру, поєднуючи традиції з сучасністю, а страви готуються з сезонних продуктів від фермерів та крафтовиків Київщини.
 
Основна концепція закладу полягає в тому, що це історія про українську кухню, локальні продукти, сезонні пропозиції і Київ. У меню ресторану, крім звичних котлет по-київськи, парових вареників і борщу є і морепродукти. Цим власники розкривають тему елітарної кухні киян. Солодкою візитівкою ресторану є «Київський торт», як символ кулінарної спадщини України.
 
“Ми хочемо, щоб Україна стала найпривабливішою країною на гастрономічній карті світу. І це можливо зробити!”, – зазначила співзасновниця ресторану Майя Степова.
 
Ретельно підібрана винна карта сучасного київського ресторану «Глек» здатна здивувати різноманіттям українських вин. А для більш глибокого занурення в світ ароматів та винних смаків, на постійній основі в ресторані проводяться вечори - дегустації.
 
У теплій та дружній атмосфері гості обговорювали ноти ароматів у винах, розповідали про свої відчуття від поєднання їх з їжею та раділи стравам ресторанного рівня з сучасним українським колоритом. Співзасновник Олександр Степовий розповів про кожну з українських виноробень, представлених на дегустації. І як виявилося, що деякі зразки вин — це буквально останні пляшки в купажі, інших просто не можна більше придбати, адже вино або закінчилося, або виноробня його більше не виробляє.
 
Такі заходи вкрай необхідні для того, щоб з'єднати теорію і практику, обговорити можливості стажування для студентів, освітні проекти або розробити нові навчальні програми, які відповідатимуть потребам ринку праці. Власники бізнесу можуть поділитися своїми очікуваннями від випускників, а викладачі – краще зрозуміти сучасні виклики і тенденції в галузях.
 
Дякуємо керівництву факультету та університету за можливість наукового та професійного зростання.
Дякуємо Збройним Силам України за можливість працювати, навчати та навчатись. Слава Україні! Героям Слава!
Валентина Ісраелян,
доцентка кафедри технології м'ясних,
рибних та морепродуктів 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook