Рекомендації Вченої ради НУБіП України та завдання на 2024-2025 н.р. обговорили на засіданні Вченої ради факультету аграрного менеджменту

30 вересня 2024 року

   30 вересня 2024 року на факультеті аграрного менеджменту відбулося засідання вченої ради. Відповідно до порядку денного першим питанням було рекомендації Вченої ради НУБіП України та завдання на 2024-2025 н.р. для колективу факультету.

   Декан Анатолій Остапчук доповів про показники роботи колективу факультету аграрного менеджменту по запровадженню інноваційних технологій в освітній процес. Анатолій Остапчук виділив такі інноваційні методи навчання на факультеті як: інтеграційні технології; професійно-ділові ігрові технології: ділові (рольові) ігри; коментування, оцінка (або самооцінка) дій учасників: метод аналізу і діагностики ситуації; вирішення завдань на основі компромісного вибору; участь у тренінгах для формування професійних компетентностей та розвитку навичок відпрацювання алгоритмів вирішення типових практичних та управлінських завдань; інформаційно-комп’ютерні технології, діалогові технології; навчальні дискусії, проблемні ситуації, професійно-орієнтовані ділові ігри, творчі завдання, пошук і дослідження інтерактивні методи, форми і прийоми (брейнстормінг («мозковий штурм»); «дерево рішень»); дискусії із запрошенням фахівців (представників бізнесу, професорів закордонних та українських ЗВО); навчальний «полігон»; бізнес-ігри. Інтеграційні технології (міжпредметні знання і вміння) втілені у проекті  «Агрокебети», в якому у навчальний процес запроваджено міждисциплінарний підхід - залучення до викладання представників 9 факультетів НУБіП України.
   В контексті даного питання під час засідання обговорили саме рішення Вченої ради НУБіП України.
  На засіданні була присутня проректорка з науково-педагогічної роботи та цифрової трансформації Олена Глазунова і начальник навчального відділу Ярослав Рудик.
   Олена Глазунова акцентувала увагу на те, що в роботі колективу факультету є значні резерви, які пов’язані з проведенням рекламної компанії через соціальні мережі, обласні та районні засоби масової інформації; створення інтернет-сайтів; залучення до популяризації університету та факультету всіх стейкхолдерів освітнього процесу - студентів, випускників та роботодавців; необхідністю продовження співпраці з бізнесом та виробничниками задля створення нових навчальних курсів, баз практик та місць працевлаштування студентів, підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників факультету; розширенням наукової тематики кафедр шляхом виконання науково-дослідних робіт та залучення фінансування через участь у грантових програмах; досягненням повного забезпечення навчальних дисциплін оновленими електронними навчальними курсами та інтеграцією у цифрове навчальне середовище; організацією і проведенням спеціалізованих курсів та майстер-класів для здобувачів; збільшенням кількості стажувань студентів та викладачів факультету на сучасних високотехнологічних підприємствах; продовженням реалізації програми з енергозбереження.
   Про організацію навчання в 1 семестрі доповіла заступник декана Лариса Карпенко, яка під час доповіді наголосила на потребі моніторингу та контролю відвідування занять студентами всіх курсів, безпеці учасників освітнього процесу, активізація роботи наставників академічних груп, підготовку до передзахисту та перевірки на плагіат випускних магістерських робіт студентами 2 року магістратури денної і заочної форми навчання.
   В ході засідання затвердили графік звітування кафедр на вченій раді факультету в рамках програми розвитку НУБіП України «Голосіївська ініціатива – 2025».
   Про призначення керівників здобувачам третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти доповіли завідуючі кафедрами. Питання стану наповнення позабюджетних рахунків висвітлила заступник декана Віра Бутенко. На засіданні були рекомендовані до друку ряд навчально-методичних видань.
 
Лариса Карпенко
секретар вченої ради факультету аграрного менеджменту
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook