Пам'ятатимо нашого колегу

5 червня 2015 року
НУБіП України

Чубов Дмитро Сергійович 

   Народився 9 листопада 1924 р. у с. Скородистик Чорнобаївського району Черкаської області.

   Після закінчення 10 класів (1941 р.) вступив до Ленінградського вищого військово-морського інженерного училища, проте навчання було перервано з початком Великої Вітчизняної, так як пішов добровольцем на фронт. Перше бойове хрещення і контузію одержав при обороні м. Києва (37 кавалерійська Кубанська дивізія). З серпня 1941 до травня 1945 р. пройшов фронтовими дорогами у складі Південно-Західного, Степового, Воронезького, 2-го та 3-го Українського фронтів. Приймав безпосередню участь у складі 4 гвардійської армії у розгромі німецько-фашистських угрупувань (Корсунь- Шевченківське, Умансько-Ботошанське, Яссо-Кишинівське, Будапештське і Віденське). Форсував Дніпро (де був поранений і контужений), Південний Буг, Дністер, Дунай. Військові звання – рядовий, старшина. Займав посади командира радіостанції розвідзагону, комсорга роти і батальйону, командира взводу зв'язку окремого розвідбатальйону. З 2004 р. військове звання – майор запасу.
   За участь у боях нагороджений орденами Вітчизняної війни 1-го ступеня, "3а мужність" та 6-ма медалями, в т.ч. "За Бойові заслуги", "За взяття Будапешта", "За взяття Відня". Інвалід Великої Вітчизняної війни 2-ї групи.
   Після війни навчався в Київському сільськогосподарському інституті на факультеті механізації сільського господарства (1947-1952 рр.). Працював завідувачем майстернями Братської МТС Миколаївської області і навчався в аспірантурі Українського науково-дослідного інституту механізації та електрифікації сільського господарства. За направленням працював заступником і директором СПТУ с. Заболотне Вінницької області (1953-1958 рр.). В Українській сільськогосподарській академії працював на посадах асистента (1958-1965 рр.) та доцента кафедри механізації тваринницьких ферм (1965-1994 рр.), а в період з 1977 по 1992 очолював цю кафедру. З 1994 р.по 2011 р. працював доцентом кафедри переробки і зберігання с.г. продукції ( процесів і обладнання переробки продукції АПК).
   Тривалий час очолював Раду ветеранів НУБіП України.


 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook