Особливості інклюзивної економіки на семінарі «Практики інклюзивної економіки в ЄС» в рамках проєкту Еразмус+, модуль Жан Моне «Практики соціально-економічної інклюзії в ЄС»

22 вересня 2024 року

 13-18 вересня 2024 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України координатор проєкту, д.е.н., член-кореспондент НАН України, професор кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідія Шинкарук провела семінар «Практики інклюзивної економіки в ЄС». Семінар реалізується в рамках імплементації проєкту Програми Європейського Союзу Еразмус+, модуль Жан Моне «Практики соціально-економічної інклюзії в ЄС».

Програма семінару «Практики інклюзивної економіки в ЄС» дала можливість більше аніж 100 студентам, викладачам та аспірантам ознайомитися з основними підходами реалізації інклюзивної політики розвитку Європейського Союзу, що в умовах інтеграції України до ЄС є надзвичайно актуальним і важливим. Структура семінару включала курс лекцій, які жваво обговорювалися учасниками, зокрема:

Тема 1. Політика інклюзивного розвитку та пріоритети Єврокомісії на 2019-2024 р.

Тема 2. Досвід промислової політики ЄС.

Тема 3. Європейська зелена угода.

Тема 4. Європа, придатна для цифрової ери.

Тема 5. Економіка, яка працює для людей.

Тема 6. Сильніша Європа світі.

Тема 7. Просування європейського способу життя.

 

 

Особливу увагу Лідія Шинкарук закцентувала на можливостях реалізації політики інклюзивного розвитку у пріоритетах Єврокомісії на 2019-2024 роки та ключових показниках інклюзивного зростання та розвитку. Особлива атмосфера дискусії панувала під час обговорення можливостей реалізації інклюзивного підходу у стратегії розвитку України під час війни і післявоєнній Україні. Також, професор Лідія Шинкарук зупинилася на підготовці проєктних заявок по Програмі Європейського Союзу Еразмус+ (модуль Жан Моне, КА1, КА2) та приділила значну увагу критеріям оцінки заявок. Важливу роль у цьому відіграв досвід Лідії Василівни в управлінні успішними проєктами, які вже отримали фінансування, а також ключові аспекти їхньої реалізації. Крім того, слухачі змогли ознайомитись із додатковими відкритими мережами і ресурсами та значенням економічної інклюзії в проєктних заявках до фондів ЄС.

 

 

Лідія Шинкарук наголосила на практичній орієнтованості семінару, який дасть можливість усім учасникам здобути знання та навички, необхідні для успішного втілення проєктів, розуміти шлях України щодо адаптації вітчизняного законодавства до законодавства ЄС та необхідність імплементації досвіду соціально-економічної інклюзії програм та стратегій розвитку ЄС в умовах України.

Усі учасники семінару відзначили високий рівень його підготовки та проведення, висловили вдячність спікеру за ґрунтовність, фаховість та прикладний характер презентованих матеріалів.

До 20 жовтня 2024 року для здобувачів вищої освіти та академічної спільноти, учасників проєктів Еразмус+, ініціативної молоді та всіх зацікавлених осіб є можливість ознайомитися з матеріалами семінару «Практики інклюзивної економіки в ЄС», які розташовані в Google Class та отримати сертифікати.

Посиланняhttps://classroom.google.com/u/1/c/NzA4OTg3MDIwNjQ5
код класу: dwytb2i

   

  

Більше інформації про наш проєкт Ви можете знайти за посиланнями:

Веб-сайт проєкту: https://www.epsei.info
Сторінка в мережі ФБ: https://www.facebook.com/JMEPSEI
Телеграм-канал: https://t.me/epsei

Робоча група проєкту Еразмус+, модуль Жан Моне
«Практики соціально-економічної інклюзії в ЄС»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook