Студенти-економісти знайомляться з законотворчою роботою

27 травня 2015 року

     13 травня 2015 р. студенти економічного факультету напряму підготовки «Фінанси і кредит» та факультету аграрного менеджменту спеціальності «Маркетинг»під керівництвом викладача кафедри фінансів і кредиту Л.А. Олійник відвідали Верховну Раду України. Захід відбувся в рамках вивчення дисциплін «Фінанси», «Бюджетна система», «Бюджетний менеджмент», «Місцеві фінанси».


 

     Будинок українського парламенту споруджувався протягом 1936-1939 роківі на початку літа 1939 року був прийнятий державною комісією з оцінкою «відмінно». Автор проекту будинку Верховної ради В.Г. Заболотний був удостоєний Державної премії та призначений головним архітектором м. Києва, ця будівля є зразком «української архітектурної класики». З 25 липня 1939 року у будинку Верховної Ради України відбуваються засідання українського парламенту. У вестибюлі головного входу вражає художня композиція «Квітуча Україна», розташована у центральній частині стелі головного фойє над парадними сходами, виконана в плафоні ленінградськими художниками В. і Б. Щербаковими. На другому поверсі парламентського будинку навпроти центрального входу до сесійної зали проводиться реєстрація народних депутатів України, відбуваються термінові засідання депутатських фракцій та груп, брифінги, інтерв'ю. Студенти також побували у сесійній залі парламентського будинку, яка розрахована на 1000 місць. Вона має загальну площу 650 м².

     Також вразило художнє полотно «Державотворення» автора О.Г. Кулакова, на якому відображено момент прийняття Акту проголошення незалежності України.
     Під час екскурсії Верховною Радою студенти розширили свої знання про законотворчі процеси та основні етапи розвитку українського парламентаризму, а також дізналися багато нового про порядок розробки проектів законодавчих актів, про вибори народних депутатів, роботу апарату Верховної Ради.
     Учасники екскурсії отримали велике задоволення та масу емоційних вражень.

Олійник Л.А.,
доцент кафедри фінансів і кредиту

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook