На факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології створено раду роботодавців

26 травня 2015 року

 26 травня на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології створено раду роботодавців.

 Декан Микола Доля відразу наголосив, що зустріч ця ділова, отже і розмова буде такою ж. А почали її для того щоб зрозуміти, як покращити організацію роботи і віднайти форми подальшого розвитку, спираючись на побажання виробничників.
 
Щоб гості краще розуміли можливості подальшої співпраці Микола Доля представив факультет, розповів про його особливості, професорсько-викладацький склад, міжнародну діяльність. Зупинився на розроблених інноваційних технологіях, можливостях підготовки фахівців тощо. Окремо говорилося про можливості організації практик в закладах, які представляли запрошені, конкретних напрямках співпраці.
    
     
 Активну участь у розмові взяли представники всіх кафедр факультету. Викладачів цікавили науковий супровід у компаніях, можливості проходження практик студентами. А головне – чого чекають від нашого випускника на виробництві? Які зміни потрібно внести до навчальних планів, аби налагодити системну взаємодію.
 
Виробничники, в свою чергу, коротко розповіли про свої компанії, їх можливості, об’єми та особливості роботи, яких саме фахівців вони потребують. Особливо наголошувалось, що виробництву дуже потрібні молоді люди, які активно займалися своєю практичною підготовкою, пройшли стажування, добре знаються на технологіях, вітається володіння іноземною мовою. Відзначалось і те, що при прийомі на роботу випускник повинен вміти презентувати себе та показати бажання працювати за фахом. Таким чином роботодавці України сьогодні чекають кваліфікованих і замотивованих молодих людей.
 
Фахівець з природокористування потрібен кожному підприємству – це вимога сьогодення. Виробництво потребує людей, котрі здійснюватимуть контроль за природнім середовищем, водою, лісом. Адже це майбутнє наших дітей, а отже – і нації. Розуміючи важливість підготовки таких фахівців, виробничники згодилися допомагати університету у практичній підготовці та працевлаштуванні студентів у складі ради роботодавців. Очолив її депутат Васильківської районної ради Сергій Кириченко. У свій час Сергій Петрович очолював Київське обласне представництво підприємства «АХГ-Лтд», яке спеціалізується на засобах захисту рослин.
 
До ради роботодавців також обрані:
Придатко Василь Іванович, Український центр менеджменту землі і ресурсів, заступник голови ради;
 
Рибалко Юлія Володимирівна, доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю НУБіП України, секретар ради;
Вербицький Володимир Валентинович, директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України;
Фурдичко Орест Іванович, директор Інституту агроекології і природокористування НААН України;
Мельничук Федір Степанович, провідний науковий співробітник Інституту водних проблем і меліорації НААН України;
Таніславський Юрій Володимирович, директор ТОВ «Український ліс»;
Бабаєв Максим Юрійович, асистент з альтернативної енергетики Національного екологічного центру України;
Сахно Надія Ананіївна, ВП «Деснянський міжрайонний відділ (філія) лабораторних досліджень ДУ «Київський міський лабораторний центр ДСЕСУ»; 
Недобиткіна Анастасія Вікторівна, директор регіонального представництва у м. Київ ТОВ «Агросвіт»; 
Степанчук Світлана Іванівна, фахівець із планування і координації дослідної роботи ТОВ «БАСФ»;
Карагуца Іван Семенович, ТОВ «Прогрейн Україна»; 
Ільченко Віталій Володимирович, керівник ТОВ «Укравіт».
 
 Ірина Білоус
 

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook