Ректорат: в університеті організовано розпочався новий навчальний рік

20 серпня 2024 року

 

 

19 серпня 2024 року під головуванням Вадима Ткачука відбулося засідання ректорату. Відкриваючи його, ректор привітав з початком навчального року, який відсьогодні розпочався в університеті. Минулих вихідних організовано пройшло поселення студентів до гуртожитків, а вже сьогодні студенти нового набору прийняли урочисту присягу та разом з іншими колегами розпочали освітній процес. Важливо, наголосив очільник університету, дотримуватися безпекових та санітарно-епідеміологічних правил.

  

Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про розміщення студентів в гуртожитках, які цього потребують. Посвята в першокурсники пройшла на всіх факультетах та в ННІ. 20-23 та 26 серпня пройде традиційна Школа першокурсника23 серпня о 10 годині на площі біля навчального корпусу №3 відбудуться урочисті збори з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.

 

Учений секретар Оксана Барановська зупинилася на підготовці наради з планування на вересень.

Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Оксана Тонха повідомила про низку заходів з наукової діяльності, підготовку проектів для участі в конкурсі на державне фінансування.
Директор Студентського містечка Сергій Стецюк доповів про особливості поселення студентів, яке відбулося планово, організовано, без скарг і зауважень. Він зазначив, що цей процес ще триває, оскільки студенти старших курсів, які перебувають на дистанційному навчанні, виявили бажання поселитися до гуртожитків. Також продовжуються ремонті роботи.

Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Сергій Михнюк проінформував про програму Школи першокурсника, організовані спортивні та інтелектуальні змагання для першокурсників, збори з мешканцями гуртожитками.
Відповідальний секретар приймальної комісії Олексій Соломка доповів про зарахування 3556 студентів на перший курс за денною та заочною формою навчання. Триває робота з міністерством освіти і науки щодо виділення додаткових місць для осіб пільгових категорій. Триває подача заяв до магістратури – 3416 маємо станом на сьогодні.

Начальник навчального відділу Ярослав Рудик зазначив, що студенти приступили до занять. Протягом тижня буде проведений моніторинг відвідуваності.
Начальник відділу аспірантури Віталій Вакуленко закцентував на завершенні реєстрації на спеціальну сесію ЄВІ. По 22 серпня триватиме прийом заяв, яких на сьогодні вже понад 200. Важливо, що у разі недоведення обсягів державного замовлення до кінця тижня, вступні іспити будуть відтерміновані.

Голова профспілкової організації співробітників Ростислав Тарасенко проінформував про завершення сезону відпочинку дітей працівників у СОТ «Академічний», волонтерська діяльність продовжується.
Начальник відділу кадрів Сергій Грищенко повідомив, що сьогодні на кадровій комісії відбудеться розгляд заяв науково-педагогічних працівників, які працюватимуть з початку навчального року.

Голова Сенату Студентської організації Олександр Вертелецький зупинився на старті освітнього процесу, початку виборчого процесу з обрання керівництва органів студентського самоврядування. Триває підготовка до фестивалю Аграрна республіка.

Начальник відділу організаційної діяльності навчально-дослідних господарств, Боярської лісової дослідної станції та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський доповів про початок збору сої. 

Начальник підрозділу військової мобілізації та співпраці зі Збройними Силами України Геннадій Ржевський проінформував про результати постановки на військовий облік студентів нового набору.

Начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності відокремлених структурних підрозділів, дистанційної освіти та заочного навчання Наталія Овдій зупинилася на організації освітнього процесу в коледжах, де навчання розпочали студенти старших курсів. Вступна кампанія ще триває, але вже виконане державне замовлення, зараховуються студенти, які навчатимуться за контрактом.

 

Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька доповіла про надходження коштів від сплати за навчання та проживання в гуртожитках.

Начальник планово-фінансового відділу Тетяна Костюк зупинилася на особливостях участі в проєкті надання державних грантів.

Завідувач кафедри військової підготовки Валерій Шевчук проінформував про ситуацію з набором курсантів.
Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної діяльності Олександр Лабенко закцентував на супроводі студентів, які беруть участь в програмах академічної мобільності.

Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про завершення ремонтів кімнат в гуртожитках. Йде підготовка інфраструктурних мереж до нового опалювального сезону. Продовжується облаштування інклюзивного середовища, забезпечення енергетичної автономії університету, поліпшення побуту студентів в гуртожитках.

Проректор з науково-педагогічної роботи та цифрової трансформації Олена Глазунова проінформувала про результати наради в НАЗЯВО щодо проведення акредитації освітніх програм. Планується створити автоматизований конструктор, який допоможе коректно створювати акредитаційні справи. Йде робота з електронним розкладом, зокрема оптимізації освітнього процесу для малочисельних академічних груп. Зверталася увага на реалізацію положення про надання індивідуальних графіків, успішності та виконання навчального плану студентами, які за ними навчатимуться.

 

Президент університету Станіслав Ніколаєнко зупинився на оновленні керівництва Асоціації випускників НУБіП України, співпраці з бізнесом щодо енергетичної автономії вишу, підготовці до Форуму SEB-2024, круглого столу щодо майбутнього розвитку університету.

 

Підбиваючи підсумки, ректор Вадим Ткачук дав ряд доручень. Олені Глазуновій – контролювати перебіг освітнього процесу. Сергію Кваші – забезпечити проведення Школи першокурсника, провести роз’яснювальну роботу щодо неухильного дотримання правил безпеки. Оксані Тонсі – супроводжувати підготовку Форуму SEB-2024Валерію Іщенку – завершити реалізацію концепції енергетичної автономії.

Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook