День вишиванки

21 травня 2015 року
Ніжинський агротехнічний інститут

Сьогодні, у велике християнське свято Вознесіння Господнього, колективи Ніжинського агротехнічного інституту і Ніжинського агротехнічного коледжу мали можливість насолоджуватися сучасною українською поезією. До нас завітали український поет, перекладач і літературний критик, голова Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Петро Коропчук та молода талановита поетеса, голова Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України Наталія Кірячок, які, у рамках Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій…», відвідали наше древнє, багате на історичні події місто.

21 травня стало насиченим приємними та цікавими заходами:  співробітники і студенти навчальних закладів долучилися до відзначення всеукраїнського свята – Дня вишиванки, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Упевннені, що сьогодні ми започаткували ще одну добру традицію: відзначати День вишиванки щороку в третій четвер травня.

Викладачі та студенти стали організаторами та учасниками флеш-мобу «Перлина  Україна» і разом у дворі інституту виконали танець. Після цього долучилися до загальноміської святкової ходи від собору Всіх Святих по вулиці Гоголівській до площі та разом з ніжинцями й гостями міста утворили живий величезний кольоровий вишиваний тризуб.

Наша сила – у нашій рідній землі, єдності та духовності.

Слава Україні!
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook