Вітаємо з Днем науки — професійним святом науковців України!

18 травня 2019 року

Шановні науковці, викладачі, 

майбутні вчені – аспіранти та студенти!

День науки — це свято вшанування наукових традицій і досягнень вчених, якими ми по праву пишаємося і на які покладаємо великі сподівання.

     Корифеї науки нашого університету, їх молоді талановиті послідовники докладають чимало зусиль для розвитку науково-технічного потенціалу держави. Вченими університету лише за минулий рік розроблено 116 нових елементів і параметрів технологій, 85 видів устаткування, 8 складових – живильних середовищ, консервів харчового напряму і т.ін.

     Це – заслуги наших визнаних вчених: Валерія Кашпарова, Миколи Стародуба, Сергія Зібцева, Віталія Лисенка, Петра Лакиди, В’ячеслава Ловейкіна, Семена Танчика, Миколи Патики, Геннадія Голуба, Володимира Булгакова, Івана Ковальчука, Юрія Сухенка, Миколи Цвіліховського, Лариси Баль-Прилипко та багатьох-багатьох інших.

     Наші молоді науковці гідно продовжують традиції старших поколінь. Молоді науковці Алла Дудник, Тарас Лендєл, Олександр Колодяжний, Тетяна Іванова, Андрій Білоус, Олександр Кушніренко, Марина Галат, Максим Павленко, Юрій Ромасевич, Ірина Вороненко, Сергій Грищенко, Ольга Кравченко, Богдана Леонова, Віталій Савченко відзначені державними нагородами.

     Ваша наукова діяльність – це приклад натхненної праці та відданості професії, незважаючи на будь-які складнощі і перепони. І це дає впевненість у тому, що українська наука має не лише славне минуле, але й не менш славне майбутнє.

     Безумовно, наукові традиції в нашому університеті повинні бути збережені і продовжені. Разом з тим ми мусимо ще більше дбати про інноваційний розвиток держави, налагоджувати співпрацю з бізнесом, активніше співпрацювати з міжнародними науковими виданнями. Маємо зробити все для розвитку фундаментальних досліджень та інноваційної діяльності, забезпечення участі науковців у міжнародних проектах, оновлення матеріально-технічної бази та підвищення соціального статусу науковців.

Знаково, що це свято ми відзначаємо напередодні 121-річниці з дня заснування нашого університету.

Ректорат вітає всіх вчених, дослідників, студентство з професійним святом! Щиро зичимо Вам у цей весняний день довголіття, щастя, творчого неспокою і нових відкриттів та здобутків на благо нашої Батьківщини.

З води і роси!

З повагою,
ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook