Виїзне лабораторно- практичне заняття на базі ДП «Іркліївський розплідник рослиноїдних риб»

1 липня 2024, 10:08

         Кафедра гідробіології та іхтіології разом з кафедрою аквакультури провели виїзне лабораторно- практичне заняття з студентами факультету тваринництва та водних біоресурсів спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» на базі ДП «Іркліївський розплідник рослиноїдних риб».

 

ДП "Іркліївський розплідник рослиноїдних риб є одним із найбільших державних господарств України.

Господарство займається вирощуванням товарної риби, дволіток та рибопосадкового матеріалу.

Іркліївський риборозплідник – це повносистемне господарство, яке займається вирощуванням товарної риби, дволіток, вирощуванням рибопосадкового матеріалу.

Ознайомлення з господарством студенти розпочали у приміщенні інкубаційного цеху разом із головним рибоводом господарства Загубиногою Віталієм Миколайовичем, який є студентом НУБіП України.

За допомогою УЗД апарату студенти мали змогу визначити стать білого та строкатого товстолобів,а також стадію зрілості гонад.

 

Студентів ознайомили з вирощувальними ставами першого порядку, де провели дослідження гідрохімічного складу води згідно методики та деякі метеорологічні спостереження.

Також студентів ознайомили з нагульними ставами, один з яких є найбільшим в Україні.

На завершення співробітники господарства ознайомили студентів з кормоцехом, який готує суміші комбікормів для підгодовування риби.

Дякуємо керівництву господарства ДП «Іркліївський розплідник рослиноїдних риб» та НУБіП України за можливість проведення лабораторно-практичного заняття у виробничих умовах, завдяки чому, студенти здобули практичних навичок і закріпили теоретичні знання.

 

Слава Збройним Силам України за кожен новий день!

 

 

 

Антон КЛИМКОВЕЦЬКИЙ,

старший викладач кафедри гідробіології та іхтіології

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook