Колектив Юридичного факультету висловлює подяку організаторам навчання з домедичної допомоги

17 червня 2024, 0:15
   Співробітники Юридичного факультету НУБіП України пройшли навчання з домедичної допомоги у разі нещасних випадків на виробництві в умовах воєнного стану, спікеркою якого стала к.б.н. “Гігієна та професійна патологія”, доцент кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві НУБіП України, сертифікований тренер ERC з ITLS та BLS, координатор групи Гігієна та здоров’я ESOSH, відмінник освіти України Білько Тамара Олександрівна.

   Домедична допомога - це набір невідкладних медичних заходів, які можуть бути надані особою без медичної освіти для надання першої допомоги постраждалим у випадку надзвичайних ситуацій або нещасних випадків, зокрема травм, серцевих нападів, опіків, отруєнь тощо. Ця допомога має на меті стабілізувати стан постраждалих та зменшити ризик ускладнень до прибуття кваліфікованих медичних працівників. Особливої актуальності набирає це питання в умовах воєнного стану.
   Навчання складалося з двох блоків – теоретичної та практичної частини. Під час теоретичної частини учасники навчання прослухали детальну багатогодинну лекцію про порядок надання домедичної допомоги дорослим при раптовій зупинці кровообігу, при порушенні прохідності верхніх дихальних шляхів, при підозрі на гострий мозковий інсульт, при термічних опіках, при загальному переохолодженні та/або відмороженні, при судомах , при пошкодженні очей, а також в умовах бойових дій та воєнного стану.
Під час практичних занять всі учасники мали можливість застосувати на собі та своїх колегах теоретичні знання, отримані під час лекції. Зокрема, співробітники Юридичного факультету вчилися робити серцево-легеневу реанімацію (непрямий масаж серця та штучне дихання), користуватися автоматичним дефибрилятором, зупиняти масивну кровотечу різними способами та засобами – компресійною пов’язкою, турнікетом, ізраїльським бандажем.

    Одним із визначних моментів тренінгу було моделювання реальних ситуацій, що дозволило учасникам відчути на практиці та вдосконалити навички реагування на екстрені випадки. Здатність діяти швидко та відповідально в умовах невизначеності - це ключовий аспект професійної підготовки, особливо для науково-педагогічних працівників, які можуть опинитися у ситуаціях, де кожна секунда має значення.

    Захоплення та зацікавленість учасників тренінгу свідчать про успішність його проведення та важливість подібних заходів для забезпечення безпеки та готовності до дій у будь-яких ситуаціях.
   Колектив Юридичного факультету висловлює подяку організаторам навчання та особисто Білько Тамарі Олександрівні за надзвичайно актуальне та корисне навчання з домедичної допомоги у разі нещасних випадків на виробництві в умовах воєнного стану.

 

Олена Улютіна,
заступник декана з навчальної та виховної роботи

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook